Анализатор очаква този модел iPhone 12 да се продава най-много

Анализатор очаква този модел iPhone 12 да се продава най-много

Утре очакваме Apple да представи четири смартфона в серията iPhone 12 - два от тях ще са с 6.1" дисплей и по един с 5.4" и 6.7" екрани. Както вече писахме неведнъж две от устройствата ще носят в името си думата Pro и ще са по-скъпи, но другите две вероятно ще бъдат по-популярни сред потребителите.

Така поне смята Минг-Чи Куо от TF Securities, който през уикенда публикува доклад с очакванията си за продажбите на новите смартфони на Аpple. Според него най-популярен от моделите ще бъде iPhone 12 с 6.1" дисплей с 40-40% от общите доставки.

В същото време 5.4" модел, който е известен като iPhone 12 mini, ще има 20-25% от общите доставки, а за останалите два модела прогнозата е да имат дял по 15-20%. Въпреки че търсенето на по-малки модели iPhone не е малко, те не са популярни в глобален мащаб, и въпреки очакваната цена на iPhone 12 mini от 699 долара потребителите ще заложат на по-големите устройства.

Двата Pro модела ще предложат подобрени камери и по-мощен хардуер, но и цената им ще бъде по-висока, което ще ограничи продажбите им. По-ниската цена също помогна на iPhone 11 да заеме 70-75% от общите продажби на iPhone за първите три месеца на 2020, така че явно и iPhone 12 го очаква подобен успех.

Според Куо наличието на 5G възможности също ще е съществен фактор при продажбите, но цената ще е критична. Анализаторът смята, че през последното тримесечие на година Apple няма успее да достави толкова бройки, колкото от iPhone 11 преди година (75 милиона), защото периода на продажби ще е по-кратък.

Източник: MacRumors