Анализатори очакват Apple да продаде 10 милиона броя от iPhone 5 за едно тримесечие

Анализатори очакват Apple да продаде 10 милиона броя от iPhone 5 за едно тримесечие
Докато очакваме премиерата на iPhone 5 на 12 септември, анализаторите вече се заеха с прогнозите си за представянето на телефона на пазара. Според тях Apple ще отчете 10 милиона продадени бройки само през първото тримесечие, през което iPhone 5 ще бъде на пазара. Очакванията са доста оптимистични, тъй като много хора в момента чакат премиерата на новия телефон, за да сменят някой по-стар. Обикновено анализаторите на пазара прогнозират продажбите на iPhone за тримесечие да са между 22 и 23 милиона броя, но този път цифрата е 28 милиона. Почти сигурно е, че премиерата на iPhone 5 ще донесе на Apple още веднъж рекордни финансови резултати.

 • [Quote] 10 милиона са малко за едно тримесечие. Като представиха 4S, него тримесечие продадоха 35 милиона. [/Quote] тогава нямаше особена алтернатива... в момента самсунг доста здраво им диша във врата.. по евтин и на отлично хардуерно ниво телефон срещу по-скъп орязан значително продукт почти по нищо отличаващ се от предишната версия... дори по дизайн.. ;) Да не говорим за отличния маркетинг на самсунг.. с Олимпиядата през 2 минути го показваха този телефон ... едва ли има човек който да не знае за галакси с 3 вече :)
  Loоper
 • Новината е грешна и си противоречи. Няма как анализаторите да очакват 10 милиона продадени бройки за първото тримесечие, при условие че 4S за първите 3 дни удари 4 милиона бройки. Най-вероятно прогнозите за 10 милиона са за първата седмица и 28 милиона за първото тримесечие (както е споменато в края на същата новина, wtf? ). Така или иначе подобни прогнози нямат смисъл. Продажбите зависят от това какво ще изкарат от Apple на 12 септември, ако си струва ще се продава и пак ще има рекорди, ако пък не - пак ще се продава, но едва ли ще удари 10 милиона за 1 седмица.
  SwollenMembers
 • хаха един коментар точно под тази статия :) "Apple will add an "S" to the new phone, making it an 4SS."
  nmnikolov
 • http://phandroid.com/2012/09/04/iphone-4s-is-no-longer-1-selling-smartphone-in-the-us-samsung-galaxy-s3-takes-the-crown/ :D
  nikolaiii
 • 10 милиона са малко за едно тримесечие. Като представиха 4S, него тримесечие продадоха 35 милиона.
  osama11
 • Ако китайците осъдят Епъл( в което съм сигурен, защото както Хамериканците защитават Хамерикансото, така Китайците ще защитят китайскот) има шанс въобще да забранят износа на 5-ца, тогава и 1 бройка няма да са продали :D
  behroozwolf
 • Е,Самсунг продадоха 20 милиона S III за същия период :)
  MaNIaKoS