Android е най-популярната мобилна платформа

Android е най-популярната мобилна платформа
Безспорна е тенденцията дисплеите на смартфоните да стават все по-големи, но сигурни ли сте, че тя допада на потребителите? Според данните от изследване на Kantar Worldpanel ComTech поне за част от притежателите на смартфони големият екран е предимство. От продадените през последните три месеца телефони с Android в осем различни държави 29% са с диагонал на екрана поне 4,5". От агенцията отчитат също така, че собствениците на тези устройства са доста активни - сърфират в интернет и гледат повече видеоклипове, отколкото собствениците на телефони с по-малки дисплеи. На пазарите, които Kantar следят, Android е най-популярната мобилна платформа, като процентите на различните пазари варират от 46,8% в Бразилия до 86,8% в Испания. За съжаление на Apple iOS не може да се похвали със същите успехи, както в Америка, когато става дума за международните пазари, където пазарният дял на платформата е около 20%. Нека не забравяме обаче, че остава все по-малко време до премиерата на новия iPhone, който със сигурност много потребители очакват, за да похарчат парите си за него.

 • Кой те задължава да слагаш таск мениджър и антивирусна. Няма нужда от такива неща, всичко "нуждно" го има интегрирано в телефона, другото е просто опция, която можеш да си инсталираш ако мислиш, че имаш нужда. Глезотиите са супер ако говориш за уиджетите и ще е доста по-кофти без тях, просто трябва да се научиш да ги използваш и да намериш подходящите за теб. За мен също андроид и най-добрата платформа за момента. Не мисля, че уиндоуса ще просперира колкото андроид.
  benx1111
 • Може да е популярна платформа, но на мен не ми харесва особено. Има страшно много възможности. Разбира се има различни вкусове, но нуждата от task manager, антивирусна, сложността за начинаещия, малко автономна работа на батерията поради изисквания към по-мощен хардуер и глезотии повечето, от които не се използват са само минуси. Разправиите за патентите почти по целия свят също не са в полза. Общо взето всяка платформа си има минуси, но едни имат силна страна в едно, а други в друго.
  geornnn
 • Колкото повече, толкова повече. Възможно е екрана да стане 5 инча, при леко намаляване на размерите спрямо SGS3. Все още има рамка около екрана - отгоре и отдолу. Идеята е да се носи едно мобилно устройство, което да е достатъчно мощно и функционално, така че успешно да замести останалите джаджи. Дотук реализацията при хардуера върви добре. Остава да се портне де що има софтуер за Андроид и готово.
  A4i
 • Ще бъде по качествен дисплея на SGIV, за по голям едва ли.
  Beчния
 • SGS 4 със сигурност няма да има по-голям дисплей от 4.8" дори може той да е една идея по-малък, защото самсунг не искат да изядат хляба на Note серията телефони ;)
  vinse
 • Дисплеите не могат да продължават да растат добезкрай, като големина. Интересно ми е къде ще се спрат и каква ще е масовата големина. Например, мислите ли че SGSIV ще има по-голям дисплей от тройката, която е цели 4.8"?
  osama11
 • Нека не забравяме обаче, че остава все по-малко време до премиерата на новия iPhone, който със сигурност много потребители очакват, за да похарчат парите си за него. Дам очаквам го да излезе, обаче като му видя мега извънземната цена в сравнение с конкуренцията и директно ме отказва от всякакви подобни мисли, на всичкото отгоре и няма да има нещо революционно в него...
  venciminchev