Анализатори предричат успех на моделите iPhone от следващата година

Анализатори предричат успех на моделите iPhone от следващата година

Според анализ на J.P. Morgan Chase смартфоните на Apple, които ще бъдат представени през следващата година, ще доведат до ръст в доставките на производителя. От компанията очакват пускането на четири модела със значителни подобрения в параметрите. Apple традиционно представя новите си попълнения през септември, преди сезона на предпразнично пазаруване в края на годината, когато отчита пикови продажби, които обаче постепенно намаляват до премиерата на следващото поколение.

Успехът на всяко поколение зависи от множество фактори, включително броят потребители, чиито телефони са за смяна, както и от икономическите условия в световен мащаб. Анализаторите очакват няколко ключови черти на бъдещите устройства, които да помогнат за засиленото търсене. Това са OLED дисплеите, с каквито сега разполагат XS и XS Max, високоскоростните модеми и функционалности за виртуална реалност. Телефоните ще са с размери на екраните 5.4", 6.1" и 6.7" и ще включват 5G модеми с поддръжка за mmWave спектър.

Поне два от телефоните ще са с технология 3D Sensing (ToF) и в основната камера, с което ще бъдат въведени AR/VR функционалности чрез специално разработени приложения и игри. Четвъртият модел може да е по-достъпен, като предложи диагонал на екрана 4.7", но няма да разполага с 5G модем и OLED дисплей. Анализът на J.P. Morgan Chase предрича, че Apple ще продаде 195 милиона смартфона през 2020, което ще представлява ръст от очакваните продажби на 180 милиона броя през настоящата година.

Източник: CNBC

Оферти на деня

 • Всичко вкъщи ми е на Епъл, много добре знам каква фирма са и каква не.
  Иначе благодаря, аз съм си щастлив и без Редми-то.
  Лек ден.
  Victormihov
 • -
  npet
 • Добре, Г-н Информиран, извинявам се, видял съм, че говорите в левове. Пък и не ми се спори с хора, чийто опит се базира на... онлайн видеа. :D
  muamamu1
 • 300$ не лева.
  НЕ е нужно да е смешно, нужно е да си само информиран- ТИ за жалост НЕ си- това е смешното.
  https://www.youtube.com/watch?v=U1YKCDex0T8&t=2s
  Нито в Израел нито в България може да си купиш точно пък модел К 20 Про за 300 долара. С доставка си стъпва почти на 400 долара за версия 6/128 ГБ и то ако се поръчва от Али. В България модела ще стъпи на 950 лв, версия на рома за Европа, което не е ниска цена за тази марка. Нищо против такива видеа, но можеше да изчакаш още една седмица да получиш твоята бройка и сам да направиш ревю на модела.
  gog88
 • 300$ не лева.
  НЕ е нужно да е смешно, нужно е да си само информиран- ТИ за жалост НЕ си- това е смешното.
  https://www.youtube.com/watch?v=U1YKCDex0T8&t=2s
  Victormihov
 • Че са назад с функциите - назад са. Че са скъпи - скъпи са. Ама че телефон от 300 лева работи по-бързо е направо смешно като се има предвид, че като гледам телефоните по 300 лева са по-бавни дори от моя 6S+. :D
  muamamu1
 • Епъл отдавна не могат да предложат нищо на пазара.
  Те просто не го могат вече.
  Телефон за 3300лв с бавно зарядно зареща се 4 часа- 2019??? това трябва да си супер ненормалник за да ги дадеш тези пари за това устройство. Да не говорим, че махнаха преходника за слушалки дето струва 20ст.
  Няма как да са нещо днес, като телефон за 300$ има повече функции, дори и и работи по-бързо.
  ОТ опит.
  Victormihov
 • На единия ден статия за неуспех.
  На следващия ден статия за успех.
  Врачките са се побъркали :)
  Важното е да не спира да се говори за бранда.
  Ами да ти кажа то в последно време(и в този сайт) за бранда не се говори почти нищо,което както за водеща марка която след два месеца ще представя нови модели е дори малко странно! Виж за марки като HUAWEI,новини да искаш....
  Но предполагам това е така защото няма и какво ново да се каже. Apple много отдавна не залагат на агресивни рекламни кампании,като конкуренцията им,така че не съм съгласен че идеята е да не се спира с говорененто....
  pretorianec
 • На единия ден статия за неуспех.
  На следващия ден статия за успех.
  Врачките са се побъркали :)
  Важното е да не спира да се говори за бранда.
  tzincbg
 • -
  npet
 • "Анализатори предричат успех на моделите iPhone от следващата година"

  И особено голям успех на моделите iPad
  Mr_Atkinson
 • Радко,ти да не си помисли, че някой от админите го е писал ? Това е превод.
  Luckckywallker
 • Как решихте, че от другата година ще са назад от конкуренцията?
  Защо да изтрещяват с цените? X беше 1000 долара, Xs също беше 1000 долара.
  Мога да се обзаложа с всеки, че тази година също ще е 1000 долара флагмана аналог на X и Xs.
  Не съм сигурен за догодина, т.к. е прекалено рано за спекулации, но предполагам също ще се задържи цената от 1000 долара, особено ако плановете и сметките на епъл съвпадат с докладите на J.P.Morgan и очакват доста продажби.
  radko89
 • Тазгодишните изглеждат пръчки като миналогодишните, но поне това което се появава като анонс за 2020 е доста интересно. Обаче най-вероятно съвсем ще изтрещят с цени ако всичките са освен неприлично скъпи като досега, ами и с 5G да им добави още по 1000 лева отгоре.
  ipolit
 • От другата година пак ще са назад с технологиите на конкуренцията, а J.P. Morgan си правят реклама, която доста се изтърка с годините. Тази марка от тук нататък, ще върви само надолу - където и е мястото .
  Mkk1
 • В заглавието се казва "от следващата година", тоест iPhone 12, а не тазгодишните, които вече са в производство и се знае как ще изглеждат. Явно за тогава се очаква нещо интересно.
  iWolff
 • В друга статия пък се твърди тъкмо обратното:
  Песимистична прогноза за iPhone 11 удари акциите на Apple
  Анализатори очакват понижение на акциите през следващите 6-12 месеца
  [url]https://mobilebulgaria.com/news/analizatori-ochakvat-razocharovashti-prodazhbi-na-iphone-11[/url]
  ilkor