Анализатори прогнозират, че iPhone 6 ще дойде догодина с четириядрен процесор

Анализатори прогнозират, че iPhone 6 ще дойде догодина с четириядрен процесор
От агенция Jefferies тази седмица публикуват някои от прогнозите си, свързани с представянето на следващото основно издание на iPhone, което се очаква догодина. Става дума за модел с 4,8" дисплей, работата по който се забавя заради проблеми с производството на дисплея, преход към нов производствен процес на процесорите и промени в iOS. Според Питър Мизек от агенцията, Apple по всяка вероятност ще промени архитектурата на мобилната си платформа, за да й позволи работата с повече от 2 процесорни ядра - 3, 4 или 8.

Предполага се, че процесорът на iPhone 6 се очаква да е произведен по 20-нанометрова технология. За сравнение, A6 в iPhone 5 използва 32-нанометрова технология. От агенцията очакват, че iOS значително ще бъде подобрена при работата с iCloud и ще се сдобие с нови начини за управление чрез жестове. Във всеки случай обаче процесорът на iPhone 5S, който може да е предполагаемият наследник на iPhone 5 през тази година, няма да се различава съществено от този на предшественика му.

В края на 2013 г. пък от Jefferies очакват Apple да прекрати партньорството си със Samsung за производство на компоненти, а предположенията са, че всички компоненти на корейците догодина ще са доста по-скъпи. От агенцията дори споменават Intel, които според тях се притесняват, че ако Apple започне да използват 20-нанометров процес на TSMC в чиповете си, това значително би ускорило миграцията на компанията от x86 към ARM базирана технология в лаптопите MacBook.

http://appleinsider.com/articles/13/02/13/apple-may-to-re-architect-ios-to-utilize-more-processor-cores-ahead-of-iphone-6

Препоръчани оферти

Аксесоари за:
 • [Quote]Защо са необходими 4-глави с по-голяма консумация[/Quote] [Quote]искам да подчертая, че мненията ми не касаят прекрасния хардуер[/Quote] нещо май си противоречиш?Всъщност през цялото време само за хардуер и батерия приказваш... Зададох ти конкретен въпрос но вместо да ми отговориш кои са тези слабости в андроида на S3 получавам разни мъгляви свободни съчинения от типа "4 ядра харчат ток повече от 2" и "щом епъл са пуснали телефон с 2 ядра независимо по какви причини тогава всички 4-ядрени са ненужни боклуци" и нищо конкретно по въпроса за софтуера. Като сравняваме коли - ако Ферари произведе кола с характеристиките на трабантче тя ще е по скъпа от него и ще има много фенове заради марката но това няма да я направи по-добра и ефективна от трабантчето.Но когато фирмата се опитва да внуши на всички че трябва да изберат този модел пред спортните модели на други фирми защото е ферари тогава... И тук ти влизаш в ролята на един фен на трабантче-ферарито който се мъчи да убеди другите да не предпочитат Порше че е по-мощно, по-бързо и съответно харчи повече и затова трябва да се зарежда по-често ;) съответно такава кола не им трябва, излишна е. И вземи се образовай малко технологично да не ставаш смешен.Може да започнеш с процесорите.Нещо от типа например "защо производителите не си останаха на едноядрени процесори ами почнаха да правят и с повече" и "4-ядрения колкото 2 2-ядрени ли харчи ток".Или какво е MHL и OTG :P
  AVKansazov
 • Наистина iOS e отлично оптимизирана, което е разбираемо след като Епъл сами си проектира софтуера и хардуера. Парадоксално е, че стария ми айфон 4 върви по-плавно от S3-то ми, имайки предвид огромната разлика в хардуера, а също така е и далеч по-стабилен. Но май предимствата се изчерпват някъде там и се появяват десетките ограничения. Jailbreak-a донякъде оправя нещата, но само донякъде. И въпреки че съм фен на iOS и съм я ползвал 5 години, към настоящия момент се заглеждам много повече към устройствата с Андроид, защото като тегля чертата накрая получавам повече. Някак си съм сигурен, че S4 ще ме грабне много повече от 5S. Надявам се следващата година Епъл наистина да направят радикална промяна както в дизайна на телефона, така и в интерфейса.
  board
 • Виж, разбирам гледната ти точка. Но една Тойота Айго гори 4,5 л/100, докато Един Лотус гори 20 л/100, но някакси не съм сигурен, че това е критерий за \"оптимизация\" ;) ОК, хайде след като твърдиш, че иОС е по-удобен, ми опиши в подробни стъпки как изпълняваш следните задачи. После аз ще ти опиша и ще видим кое е с по-малко действия. Едно действие се води всяко \"кликване\" 1. Получил си имейл с линк и искаш да го отвориш в Dolphin. 2. На уеб страница виждаш написан адрес и искаш да го отвориш в картата. 3. Даунлоудваш нещо и ти се налага да превключиш и да даунлоуднеш още нещо. Това малко странично, но въпросът ми е - спира ли даунлоудът като превключиш? 4. Отворил си 20 програми и искаш да ги затвориш всичките по някаква причина. 5. Отворил си една уеб страница в браузъра и искаш да я споделиш във ФБ. 6. Имаш 2 иФона (или иФон и иПад). На единия си купуваш енгри бърдс - колко струва? След като си го упил, се опитваш да го инсталираш и на другото устройство - колко струва? 7. Искаш да си изключиш или включиш ВиФито, Блутута и/или ГПС-а... Опиши ми стъпките, с които ги изпълняваш и след това ще сравним коя ОС какво предлага...
  KOBRETI
 • Това не са ли ЛИЧНИ възприятия, че да се налага, някой да ги изтъква като плюсове, съответно като минуси?! Не мисля, че тук трябва да има какъвто и да е дебат по темата. Всеки ползва това, което счита за себе си за най-удобно. Питай някоя кака с къса пола, как се слиза от новото Енцо?! ТРУДНО! Но я питай дали иска да се раздели с него:D
  omax
 • Пак стигаме до въпроса: Защо са необходими 4-глави с по-голяма консумация, които да изпълняват ПОЧТИ същата работа, която вършат 2-глави с по-малка консумация:-) Спора е излишен, имаш андроид продукт - радвай му се.Не но търси кусури в конкуренцията, с цел да оправдаеш собствения си избор и н-на брой дадените левове за него. Не искам да водя този диалог с човек минал наскоро от 3,2 инчова нокиа към флагмана на Самсунг. Не се обиждай, но не считам, че имаш лични и най-вече, обективни впечатления от \"плодовите\" продукти. Да, от Симбиън 9,4 на Андроид 4.1.2 /предполагам си ъпдейтнал/ е невероятен скок. И като възприятие, и като характеристики. Не приемай казаното лично, просто наистина \"спора\" е излишен и аз \"излизам\" от него. Успешен ден и много поводи за лична удовлетвореност от смарт-а си. П.С. Тук ДЕБЕЛО искам да подчертая, че мненията ми не касаят прекрасния хардуер на Самсунг С3 /в случая при теб/, а в слабости на ОС качен върху въпросното \"желязо\". Под \"слабости\" визирам неща, които ЛИЧНО МЕН дразнят и ЛИЧНО АЗ не харесвам.Надявам се с 5,0 тези слабости ще са отстранени и битката между двете ОС да мине на съвсем друго ниво, от което ще спечелим всички ние.
  omax
 • Дефинирай "работи по-добре". И да се разберем - издръжливоста на батерията не е критерий за оптимизация! Сравнаваш устройства със различна консумация на енергия.
  AVKansazov
 • Изобщо не говоря за интерфейса, говоря за възможности на ОС и удобство на ползване...
  KOBRETI
 • А защо е така като iPhone разполага \"само\" с две ядра? И защо включваме в разговора интерфейса на една ОС? Това вече е въпрос на лично потребителско възприятие, според мен. Някой харесва плочките на Win, друг страда за \"квадратите\" на Симбиън, трети припада по Уиджети и т.н.
  omax
 • \"колега\", какви точно телефони имам ама хич не ти влиза в работата да знаеш.Ти си последния човек на планетата, който трябва да го вълнува с какви активи разполагам аз.А съмненията ти? Хм, дали ми пука за тях? Ти как мислиш:D
  omax
 • Именно, някои даже твърдят, че windows 8-ицата била \"по-бърза\" от 7. Може с някакви милисекунди (То всеки уиндоус си е светкавичен на нормален компютър, когато не е натоварен хардът, та така и при високия клас телефони - някакви сухи цифри, според които даден телефон може да е и 2 пъти по-бърз, ама на практика ако единият отваря нещо за 20 милисекунди, а другият за 40, каква полза от двойно по-голямата производителност?), ама покрай орязаната функционалност всъщност работата ти се забавя с доста повече.;)Та същата работа и тук. Както като нямаш уиджети и повече от 1 бутон, и се налага да кликаш по n брой пъти за нещо, за което ще кликнеш по-малко пъти под Android (Е, вероятно не във фабричния вид, но важното е как можеш да си го настроиш по твой вкус).
  mkpetrov
 • [Quote]Попитах защо един двуядрен iPhone е с равна или дори по добра производителност от един 4 ядрен Андроид? Труден ли отговора?[/Quote] Аз ще ти отговоря така. ДА, по много сравнителни тестове иФон 5 примерноотваря приложения и работи малко по-бързо дори от Галакси S3... За мен по-голям проблем за иОС е това, че много неща се правят по-трудно, отколкото в андроид, че нямам възможности за настройка и на практика ми е ограничен всякакъв избор!
  KOBRETI
 • [Quote]по оптимизирана е тази ОС която при същата /дори и по-добра/ производителност консумира по-малко ел.енергия[/Quote] Нокиа 1208 ми издържаше около 10 дена... Нокиа N8 също държи към седмица... Сигурно те са супер оптимизирани :)
  KOBRETI
 • Не ми давай голи технически данни аз го питам как разбра! Или като тебе - чел е някъде, значи е убеден че е така. Съмнява ме да има и двата телефона както се хвали.
  AVKansazov
 • Ще е по - интересно, ако само го удължат, като 5-та и пак да има приложения с черти. Тогава хем голям екран, хем черни (в случая тъмно сиви :P ) черти в двата края :D. Шегите настрани, ако изкарат телефон с 4.8" - евала. Това ще е правилното решение. Могат да правят супер добри телефони, това е факт. Остава само да увеличат размера на екрана и да намалят това "месо" под и над екрана, че е смешно. Още повече, като се има предвид, че няма бутони там. Ако трябва да разкарат тоя кръг и да сложат компактен капацитивен бутон/бутони. То пък тогава ще стане много сложно за американците... не им е лесно на Епъл... на кого да угодят. Пропорционално, неизползваното пространство е огромно. http://dl.dropbox.com/u/28149756/size.JPG
  E34v8
 • От сега е ясно какво ще пишат тогава:DВместо да плюят, че е лопата и да сменят лагера, ще има: \"Ето, нали плюхте, че бил с малък дисплей, сега за какво ще го оплювате?\", и други в този стил.8)
  mkpetrov
 • [Quote] Ще ги видим от Епъл, като направят новия айфон [B]с 4,8 екран[/B]...[/Quote] Трябва да го видя, за да го повярвам
  E34v8
 • Android-a е орязанa Linux инсталация, само колкото java виртуалната машина да може да върви. Неитивен потребителски Linux софтуер не може да се инсталира, само java. При iOS софтуера е неитивен за операционната система. От там идава разликара - пряк достъп да хардуера на iPhone/iPad, срещу java софтуер и виртуален хардуер при Android.
  A4i
 • Толкова разбираш от двата телефона колкото правиш разлика между USB On-The-Go и MHL. [Quote]защо един двуядрен iPhone е с равна или дори по добра производителност[/Quote] като отговориш за собственото си твърдение как го разбра?
  AVKansazov
 • Спирам.Няма смисъл.Попитах защо един двуядрен iPhone е с равна или дори по добра производителност от един 4 ядрен Андроид? Труден ли отговора?
  omax
 • Първо, има достатъчно хора, които се оплакват от батерията и според коментарите им се държи по съвсем същия начин - примерно на всеки 2-3 минути при брауз да им пада с 1%. Сега ще кажеш "ама при мен защо не е така" - бас държа, че и достатъчно андроид-юзъри ще се появят, които да кажат същото. Второ, всички знаем, че Apple е култ, така че "Щом така са ги направили от Apple, значи така трябва да е/е достатъчно добро" (Едно време 3.5 инча беше най-оптимален размер за смартфон, сега стана 4 инча, като пуснат 4.5-4.8 това ще е "най-оптималният" размер) - при всички случаи типичните apple-юзъри са много по-малко критични към продуктите, които ползват. Те Apple си имат твърд континген, нещо като БСП-електората - и тях по-рядко ще ги чуеш да критикуват партията, каквото и да си позволява тя.(whistle) Колкото до Нексусите, точно с тях имаше достатъчно проблеми, поне в предишните версии, а като добавим и ограниченията, то май повече ги предпочитат онзи тип потребители, които биха си взели и iPnone - тези, които искат да се чувстват "премиум", пък при Андроид незнайно защо точно Нексус минава за най-премиум, нищо че хем е най-орязано, хем често не липсват проблеми
  mkpetrov