С Android 10 Go приложенията ще зареждат по-бързо

С Android 10 Go приложенията ще зареждат по-бързо

Google анонсира новата версия на Android Go, която е базирана на Android 10 и отново е предназначена за смартфони в най-ниския клас. Android 10 Go е насочена към устройства с 1.5GB RAM или по-малко, като се очаква да се появи скоро в някои нови бюджетни модели. Основните промени спрямо Android 9 Pie (Go Edition) са под формата на 10% по-висока скорост на зареждане на приложенията и по-бързо преминаване между програмите при мултитаскинг.

Друга новост е изискването към устройствата да разполагат със система за криптиране, като за целта ще се разчита на новия метод на Google Adiantum, който заема по-малко ресурси от стандартните AES процеси. Go версията на приложението Google ще разполага с AI система, която ще може да превръща текст в глас, най-вероятно за ограничен кръг езици. От компанията са намалили размера на Google Lens и Gallery Go до 10MB, а някои популярни външни приложения като Facebook Messenger, Spotify и Twitter скоро също могат да се сдобият с олекотена версия.

Източник: Google

Оферти на деня

  • Чуденка - колко рам и процесор трябва, за да върви добре един андроидски телефон? В днешно време поне 3GHz процесор и 16GB RAM може и да стигнат до някъде :lol:
    Пък за батерия да не говорим, ако може 100 000 mAh, че да изкара поне няколко дни "нормално ползване" :D
    centur
  • -
    npet