Android 11 може да премахне неприятно ограничение при записа на видео

Android 11 може да премахне неприятно ограничение при записа на видео

С наличието на възможност за запис на видео в резолюция 4K, а скоро и 8K, в телефоните се създават все по-големи файлове. Едно от неприятните ограничения в Android ограничава максималния размер на файловете при заснемане на видео до 4GB, което на фона на изобилието от памет в съвременните устройства изглежда нелогично. Явно и от Google мислят така, тъй като XDA Developers са открили доказателство, че компанията подготвя премахването на това ограничение.

В момента ако искате да запишете по-дълго видео, то се разделя в отделни файлове с размер 4GB. Тази мярка е въведена през 2014 с представянето на Nexus 5, който разполагаше с 32GB вградена памет. В днешно време обаче вградената памет в някои модели достига до 1TB.

Според XDA Developers ограничението може да бъде премахнато още със следващата версия на Android с номер 11. Очакваме Google да пусне първата бета версия на бъдещата  операционна система около март догодина, но на този етап нямаме информация за по-сериозните промени, които ще бъдат въведени с нея.

Източник: XDA Developers