Android 11 с добър темп на разпространение в САЩ, но не и в световен мащаб

Android 11 с добър темп на разпространение в САЩ, но не и в световен мащаб

Актуални данни на statcounter показват, че инициативите за по-бързо разпространение на новата версия на Android 11 от страна на Google изглежда се отплащат, поне в някои страни. Операционната система постига най-бърз темп спрямо всички предходни в САЩ.

Така например над 20% от телефоните и таблетите там, които използват тази платформа, вече са с актуалната Android 11. Тя дори застига Android 9 по пазарен дял и се доближава до Android 10. Темпът на разпространение е доста добър и в други държави, включително Канада и Обединеното кралство.

В световен мащаб Android 10 има дял от 41% и е далеч по-напред спрямо останалите версии. Тя е доста напред в частност и в Европа и Азия, където засега Android 11 изостава значително. Данните обаче не са официални, тъй като Google спря да предоставя актуални данни за пазарния дял на отделните версии на операционната система.

Източник: statcounter

  • Щот си платил примерно 1000+ за телефон...
    Вито
  • Що си мислиш че трябва да го правят заради хубавите ти очи?
    AVKansazov
  • Естествено, това си го пишем/говорим ВСЯКА година, от Андроид 6 > насам : скапаните OEM производители предпочитат да ти вземат 200/500/1000/1500$ за нов телефон, вместо да ти актуализират стария ...
    Kuzmanow