Android 4.0 засега е без Flash Player

Android 4.0 засега е без Flash Player
Първите потребители на Galaxy Nexus сигурно са останали изненадани от отсъствието на Flash Player в смартфона, както и от невъзможността да изтеглят такъв от Android Market. Това учуди и нас, докато тествахме устройството, но го отдадохме на факта, че не беше с финален софтуер. Оказва се че положението е по-комплексно и засега плъгина на Adobe няма да е достъпен за Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Според Google, съвместимостта със стандарта ще дойде след като Adobe добавят поддръжка за новата версия на платформата към приложението си. Наскоро компанията обяви, че спира да разработва мобилните варианти на Flash Player, но според Google, Adobe все пак ще осигури съвместимост с Ice Cream Sandwich, само не е ясно кога ще стане това.

http://www.slashgear.com/google-confirms-no-flash-for-ice-cream-sandwich-for-the-time-being-19196702/

 • По принцип Тегра 2 чипсетът има проблеми с някой ХД видео формати. До колкото си спомням няма НЕОН инструкции... но за флаш не съм чувал. Относно този сайт на Ънриъл - при мен с вградения Андроидски браузър не върви толкова добре, има лек лаг при скролирането. Но с Операта, щом изчакам 5-10 секунди да си зареди цялото съдържание смея да твърдя, че се скролира доста бързо из страницата.
  E34v8
 • Mozzila-та ми на desktop-а подкарва само 2 :D :D :D
  jamesjames
 • Пробвай това на прехваления ти iPhone: http://ie.microsoft.com/testdrive/Graphics/VideoFormatSupport/Default.html При мен тръгват и четирите профила: H.264 high profile (HTML5 video) WebM (HTML5 video) H.264 baseline profile (HTML5 video) H.264 high (Adobe Flash Player)
  centur
 • Добре хайде да тестваме някой друг сайт? И не, ОС е винвона, защото, както сам виждаш, не е дорбе оптимизирана за всички чипове.
  keyone
 • Сега пък Tegra 2 била виновна :D А аз не знам колко хора по света се интересуват от unrealtournament.com
  centur
 • Така и не разбирам какво ми казваш. Първо, флашът не бил само в клиповете. Сега пак само за тях говориш. Фактът е следния: устройство с Тегра 2 не може да отвори плейне Флаш елемент, както е бил предназначен да се види. Точка по въпроса. А не знам колко са хората по света, които се интересуват, че не могат да гледат Vbox7.
  keyone
 • До преди малко твърдеше, че flash не е оптимизиран, а сега пък изкара устройството виновно :D Аз обвинявам страницата unrealtournament.com, че НЕ е оптимизирана, дори и за PC да работи "леко", а какво остава за браузър на телефон/таблет. Дори и да си стиснем ръцете, че сме съгласни, че еди кой си сайт не работи добре, заради flash-а - при другите сайтове положението е коренно различно и работи много добре (например vbox7 и т.н.) За iPhone какво остава ... той даже не може да отвори страницата с вградения си браузър, въпреки, че е "най-добрия" (и телефона и браузъра имам предвид).
  centur
 • Аз ти говоря за моето устройство, не знам защо правиш клипчета. Но не съм изненадан, при Андроид всичко е хаос и ен знаеш кое за какво е оптимизирано.
  keyone
 • Виж на клипчето как е:
  centur
 • Супер, значи върви на SGS, но не и на двуядрена Tegra 2. Т.е. върви, но насича и се справя ужасно. :D
  keyone
 • Смисъл? Не се различава от настолната ми машина. Сега тъкмо го разцъках сайта набързо... трябва задължително да си разрешиш флаш-а от опциите. Ако е на click to play настройка няма да тръгне сайтът. Отстрани си върви клипчето, другите интерактивни графики и те са активни... само едно нещо открих, което може да се приеме, като неудобство. Някой път може да се наложи да натиснеш бек бутона за да можеш да си скролваш из страницата, като си зуумнал. Иначе, като зареди сайта си скролва много бързо. Естествено на WiFi го отварям. П.П. Флашът си върши работата. Друг е въпросът колко е оптимизиран. Сега това има - това ползваме, като излезе другото ще ползваме него. По - добре от колкото да нямаш никаква поддръжка. Айде лека.
  E34v8
 • Качеството как е?
  keyone
 • Ами върви си сайтът, въпреки че никак не е лек. От началото си се "стичат" графиките, чува си се гласът, опциите си работят... върви си, като на настолна машина. Скрийн : http://img259.imageshack.us/img259/1889/sc20111120004954.png С Opera Mobile - user agnet е на desktop, а flash на enabled, не на click to play.
  E34v8
 • [Quote]Ами, пробвах тестовото видео в youtube, многознайко, за да видя как ще го плейне. Е, справя се. После направих тест в сайта на Unreal Tournament, но уви, не стана. Каква изненада- флашът е бъгав.[/Quote] Спомням си, че когато бях в 6-ти клас хората се обиждаха по подобен начин. Както и да е, прочети какво пише по-горе, моля, за да разбереш къде ти е линка, господин аз-имам-най-хубавият-телефон.
  keyone
 • Да, сляп съм, но не колкото теб.
  centur
 • Ти сляп ли си или пак започна с онези история като защитата на К800 и всички не-смартфони?
  keyone
 • Ако имаше такъв до сега да е постнал линка, но не го направи.
  centur
 • Ами, пробвах тестовото видео в youtube, многознайко, за да видя как ще го плейне. Е, справя се. После направих тест в сайта на Unreal Tournament, но уви, не стана. Каква изненада- флашът е бъгав.
  keyone
 • centur, беше ми интересно да отворя въпросния сайт и да видя дали действително има проблем.
  E34v8
 • @E34v8 няма смисъл да спориш с тях - те винаги са прави, дори и да не са. Първо заявя, че въобще няма нужда от flash player, защото е недъгав и точи много батерия, но после казва, че гледа 720p flash видео на таблета си. Там никога не можеш да ги разбереш - каквото каже компанията "майка" (Apple) това е истината за тях.
  centur