Android 8.0 за OnePlus 5 ще донесе функцията за лицево разпознаване от OnePlus 5T

Android 8.0 за OnePlus 5 ще донесе функцията за лицево разпознаване от OnePlus 5T

Отворената програмата за тестове на Android 8.0 за OnePlus 5 трябва да стартира скоро, но някои потребители явно вече имат достъп до новия софтуер и споделят повече детайли за него. По-конкретно става дума за втора бета-версия на обновяването за телефона, която наред с познати функции като нов интерфейс за нотификациите и настройките, Picture in Picture (PIP) режим, адаптивни икони и автоматично попълване на имена и пароли включва и допълнителни екстри.

Сред тях е и новата функция за лицево разпознаване, която беше добавена в OnePlus 5T и според компанията е различна и по-добра от вградената в Android, но все пак тъй като е лишена от специализиран хардуер на тъмно не може да се разчита на нея. Устройството ще се сдобие още с нов интерфейс за камерата и за галерията със снимки. Припомняме, че OnePlus 3 и OnePlus 3T вече получават Android 8.0 и през идните седмици новата версия би трябвало да достигне и до OnePlus 5 и OnePlus 5T.

Източник: TechDroider

Ново

Първата отворена бета версия на Android Oreo вече е налична за OnePlus 5, но засега в нея не влиза функцията за лицево разпознаване.

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция