Android Go вече се използва от над 100 милиона потребители

Google обяви, че платформата Android Go вече се използва от над 100 милиона потребители. Интересното е, че над 900 000 от устройствата са в Кения, а това се дължи на партньорството на компанията с най-големия местен оператор Safaricom. Друг интересен детайл, споделен от Google, сочи, че 53% от потребителите там са жени.

Препоръчани оферти

В момента са достъпни над 1600 различни модела с Android Go, които се предлагат в близо 190 държави, което е сериозно постижение. Google продължава да развива платформата, като последното нововъведение е приложението Camera Go, което дебютира с Nokia 1.3. Очаква се скоро то да е достъпно и за други модели.

Чрез тази програма ще е възможно заснемането на по-качествени снимки въпреки наличието на по-скромен хардуер и ограничено пространство за файлове. Приложението разполага с портретен режим, опростен интерфейс и проследява това колко пространство e налично за снимки и клипове. Camera Go ще може да освобождава пространство и е оптимизирана за работа със смартфони с 1GB RAM.

Източник: Android Authority