Nokia 1.3 е бюджетен модел с Android Go

Най-новият бюджетен смартфон от HMD Global е Nokia 1.3, като моделът предлага прилични параметри в ниския клас. Устройството използва дисплей с диагонал 5.71 инча, резолюция HD+, съотношение на страните 19:9 и капковиден прорез за 5MP селфи камера. Основните му компоненти включват още чипсет Qualcomm QM215, 1GB RAM, 16GB разширяема памет и батерия с капацитет 3000 mAh.

Препоръчани оферти

Основната камера е единична и се състои от 8MP сензор, като е налично приложението на Google Camera Go, което въвежда технологии с изкуствен интелект. По този начин е възможно заснемане на снимки в портретен режим с боке ефекти и се прилагат подобрения при снимане в условията на оскъдна околна светлина.

В софтуерно отношение е използвана Android 10 (Go edition) с планиран ъпдейт до Android 11 (Go edition). Конструкцията на модела е пластмасова с 3D нано текстуриран гръб, като са налични отделен бутон за стартиране на Google Assistant, Micro USB порт и жак за слушалки. Nokia 1.3 ще е достъпен през април в циан, кафяв и черен цвят с цена 95 евро.

Източник: HMD Global