Android Messages получи уеб интерфейс

През последните няколко месеца Google подготвяше уеб интерфейс за приложението Android Messages, който да позволи изпращането на SMS съобщения през компютър, и по всичко личи, че функцията най-сетне е готова за масова употреба. Компанията потвърди, че днес е започнала разпространението на тази опция и това ще продължи и през идната седмица, така че ще мине малко време, преди да бъде достъпна за всички потребители.

Въпросният уеб интерфейс позволява да разгледате своите SMS съобщения в браузъра, а освен това дава възможност и да изпращате такива през компютъра. Подобно на компютърното приложение на WhatsApp е нужно да сканирате с телефона си QR код, който асоциира интерфейса с вашия номер, но засега тази функция все още не е активна. Не е ясно дали трябва да бъде пусната нова версия на Android Messages или Google може да я активира от сървърна страна, но предполагаме e въпрос на дни опцията да стане достъпна.

Източник: Google

 • С новия ъпдейт на приложението връзката с уеб интерфейса вече работи.
  chilko
 • [Quote]Между другото напоследък съм голям фен на Телеграм.. Нямат грешка - всичко си има без излишни неща [/Quote] Нямат видео разговори :(
  Blue Sky
 • Не е точно така, защото imessage е на принципа на whatsapp/viber/telegram, а за android messages, операторът трябва да поддържа RCS (Rich communication services) - нещо, което не се предлага тук още.. Преди време се заговори че Теленор ще го лаунчнат тук http://www.mobilebulgaria.com/news/39659/telenor-shte-poddarja-rcs-saobshteniya-v-google-messenger , но още не се е случило.. Идеята е да нещо подобно на ММС, но с гифове, снимки и т.н., но доколкото разбрах се таксуват на стандартните цени за смс (в голяма част от страните по света, смс са неограничени и заради това хората не се замислят), но тук при 20-30-40 стотинки на смс не знам кой би го ползвал.. При положение че всеки вече има Вайбър.. Между другото напоследък съм голям фен на Телеграм.. Нямат грешка - всичко си има без излишни неща :)
  mishobehar
 • "...Нещо не я разбрах съвсем тая новина." Аналогичното приложение на imesage.
  kipe
 • Нещо не я разбрах съвсем тая новина. Как така ако имаш интернет на телефона не се таксува? Според мен всичко си таксува - интернетът е за да може да ги прати към телефона за изпращане. Не виждам логика Гугъл да плащат смс-и, за да е безплатно. Иначе с многото безплатни смс в абонаментите в САЩ ще е удобно, няма спор.
  tzincbg
 • Ако... Ако са изключени, ще е забавно :D
  Blue Sky
 • Ако са ти включени мобилните данни, изпращането е през нета и не ти струва нищо.
  polarr31
 • Добре. Ще се прехвърля на тази услуга, защото ми се плаща по 25-30 стотинки на SMS. Убедиха ме. Зарязвам безплатните WhatsApp & Viber. :D
  Blue Sky