Часовниците Garmin Fenix 5 Plus поддържат NFC разплащания

Часовниците Garmin Fenix 5 Plus поддържат NFC разплащания

Garmin обнови серията часовници Fenix 5, като добави в нея три нови устройства от серията Fenix 5 Plus, носещи някои съществени подобрения, но това е довело до увеличаване на цената. В списъка с новости откриваме добавянето на пулсоксиметър - това е сензор, който отчита нивото на насищане на кръвта с кислород, което е важно при изкачването на големи надморски височини. Екстрата е налична само във Fenix 5X Plus, който благодарение на нея може да предупреди потребителя, ако аклиматизирането му в планината не върви както трябва.

Fenix 5S Plus, Fenix 5 Plus и Fenix 5X Plus са с диаметър 42-51 мм и поддържат разплащания чрез NFC с услугата Garmin Pay, а освен това имат място за съхраняването на до 500 песни, които се възпроизвеждат през вградения музикален плеър и могат да се слушат през Bluetooth слушалки. Устройствата са снабдени с вградени топографски карти и инструмент за създаване на тренировъчни маршрути на базата на зададено разстояние, като се ползват данни и от други потребители. Освен GPS часовниците поддържат и системата Galileo за по-прецизно позициониране.

Ако търсите по-компактен модел, може би Fenix 5S Plus е за вас, защото в по-малък размер успява да осигури 1.2" дисплей, който е с 20% по-ярък спрямо Fenix 5S. Устройството може да работи седмица в режим на умен часовник или 4 часа при ползване на GPS и слушане на музика. Fenix 5 Plus е малко по-голям и съответно има по-голяма батерия за 10 дни ползване като умен часовник и 8 часа за работа с GPS, а Fenix 5X Plus ще осигури до 20 дни като часовник или 13 часа за ползване на GPS и слушане на музика. Цената на часовниците се движи между 700 и 1150 долара, а продажбите ще започнат през това тримесечие.

Източник: Garmin