Ъпдейт подобрява допълнително камерата на Huawei P30 Pro

Ъпдейт подобрява допълнително камерата на Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro вече има впечатляваща камера, която се нарежда сред най-добрите на пазара, но компанията смята, че може да я направи още по-добра. Доказателство за това е новият ъпдейт с номер 9.1.0.161, който вече се разпространява за някои варианти на модела и е въпрос на време да достигне до всички потребители. Според списъка с промени с обновяването се подобрява качеството на снимките, а цветовете им са по-реалистични. Добавени са още опция за добавяне на второ лице във функцията за лицево разпознаване, включени са поправките на сигурността за май и са направени корекции при показването на видео, заснето с предната камера.

Описанието е кратко, но от Android Authority са готови да ни покажат сравнение на снимките преди и след ъпдейта, което показва, че в някои отношения представянето на камерата е много по-различно. За начало балансът на бялото е подобрен, което премахва цветните сенки, които може да се появят в някои кадри. Снимките на открито също показват промяна като намаляване наситеността на цветовете и оптимизиране на сенките за получаване на по-реалистичен контраст. Лабораторните тестове са показали и подобряване в точността на цветопредаване.

Междувременно в Китай вече се разпространява и друг интересен ъпдейт за Huawei P30 и P30 Pro. Той активира т.нар. DC dimming метод за управление на яркостта на OLED дисплея на телефоните вместо досега използвания PWM (pulse-width modulation). Вторият разчита на бързо включване и изключване на пикселите за намаляване на яркостта, което може да доведе до видимо за някои хора трептене на дисплея при ниска яркост, а това на свой ред предизвиква главоболие у тях. Първият метод регулира подаваното към всеки пиксел електричество и го поддържа постоянно, което предотвратява трептенето. Засега няма информация дали опцията ще достигне и до по-старите смартфони на Huawei.

Източник: Android Authority, IT Home

Препоръчани оферти