Ъпдейт за Galaxy Gear ще замени Android с Tizen

Ъпдейт за Galaxy Gear ще замени Android с Tizen
Новите умни часовници на Samsung Gear 2 и Gear 2 Neo използват платформата Tizen вместо Android в Galaxy Gear, но скоро компанията ще добави новата платформа и към първия си часовник, който се появи на пазара едва в края на миналата година. Информация за това се появи наскоро в интервю на представител на компанията, но вече имаме и по-сериозно доказателство за това под формата на предварителен преглед на новия софтуер благодарение на сайта SamMobile.

Оказва се, че софтуерът все още е в ранна фаза на разработка и от сайта са решили засега да не го пускат за свободно изтегляне, но все пак можем да видим как се държи в Galaxy Gear. Като цяло става дума за сериозен ъпгрейд, който ще добави куп нови функции към часовника, които досега не бяха достъпни заради ограничения на Android. Например устройството вече ще може да следи качеството на съня и ще може да отчита данни в реално време за тренировките чрез режима Exercise.

Добавен е самостоятелен музикален плеър и възможност за копиране на музика в паметта на часовника. Вече има и опция за промяна на приложението, което се стартира чрез двойно потупване на екрана. Компанията е включила и възможност за промяна на шрифта и фоновото изображение на екрана, връзка с Bluetooth слушалка, активиране на гласови команди за камерата и т.н. На практика така часовникът ще получи всички функции на Gear 2 и Gear 2 Neo без приложенията за дистанционно управление и за отчитане на сърдечен пулс.

Засега не е ясно кога обновяването ще е достъпно за потребителите, но се надяваме скоро да разберем.

http://www.sammobile.com/2014/05/14/exclusive-samsung-galaxy-gear-tizen-preview/

 • [Quote]Клавиатура ще има ли?[/Quote] На този малък дисплей Вероятно НЕ. [Quote]Сега например на гиъра виждам какво кой ми пише на вайбър, уатсъп, скайп, Фейсбук. С тази новата им системка това ще може ли да се прави?[/Quote] Вероятно ДА.
  sgs_maniak
 • А какво лошо има часовника ми да работи с всички приложения които съм инсталирал? Сега например на гиъра виждам какво кой ми пише на вайбър, уатсъп, скайп, Фейсбук. С тази новата им системка това ще може ли да се прави? А и още нещо. Клавиатура ще има ли?
  edin
 • [Quote]Наздраве! [/Quote] Тук не се казва така а така (beer) ;)
  AVKansazov
 • Хаха просто исках да ви изпробвам психиката спокойно. Нали за това има коментари под новините за да може човек да си казва мнението. Ако беше по-стабилна и много по-добра Tizen щяха да я пуснат още, като представяха устройството, а не след, като го пуснаха. Недопостимо е да сменяш операционна система на предлаган продукт, като вече клиентите са си го купили. Утре по същия начин могат да ви ъпдейтнат и S3-ките или 4-ките незнам какво позлвате. Иначе адвоката на Ванката трябва да вземе наградата за най-мъжествен пост. Наздраве!
  IPS_IPS
 • [Quote]важна подробност е, че Tizen си е тяхна лична платформа и е "безплатна" (като изключим инвестицията по разработката и поддръжката й). [/Quote] Така е. За часовници , гривни и други. Но НЕ бива да залитат и да разработват и представят телефони с Tizen.
  sgs_maniak
 • [Quote]Тия пичове въобще не знаят, какво правят вече.[/Quote] Честно казано, Tizen е доста по - добър избор за Smart Watch, отколкото Android. Много по - гладко работи, няма толкова големи изисквания и най - важното, на часовник не му трябва възможност за работа с всички приложения от PlaySotre. Не вярвам някой да тръгне да играе на часовника си или да използва каквато и да е мултимедия. Освен това, важна подробност е, че Tizen си е тяхна лична платформа и е "безплатна" (като изключим инвестицията по разработката и поддръжката й). Също така, Samsung е най - големия играч на пазара за преносими джаджи и кой знае, може би ще успее да наложи тази платформа, като стандарт за малки електронни устройства и да вземе да печели от самият софтуер, а не само от хардуера, който продава :)
  stefanicio
 • Уууу колко страшно - ще обижда :S Ванката да знаеш умря от страх :D Сега ако кажеш че ще повишаваш и шрифт и ще си изтрия профила от ужас. Защо си мислиш че твоето мнение има някакво значение за някого че си готов да го защитаваш с клавиатурно геройство.Ако Самсунг смятат че ще поддържат само часовниците с Тизен това е по-добре отколкото да му зарежат поддръжката.А ти да не би да имаш Геър 1 та толкова се възмущаваш?
  AVKansazov
 • Спокойно, нося на бой! А ти? Обиждай не ми пречи, просто ми е чудно как давате определения за компании, които са обградени с армия от анализатори и специалисти. Каквото правят те са преценили предварително дали трябва или не.
  Ванката
 • Извинявай не прочетах последната част от коментара ти, но за жалост вече бях отговорил и затова ще си спестя обидите към теб.
  IPS_IPS
 • Нормално.. нексус или самсунг от висок клас беше най-доброто от андроидв последните години, но като гледам G3 и може би Z2 нещата леко ще се променят.
  IPS_IPS
 • И никога не са знаели. Само където продажбите им бият останалите производители. Имат нужда от свежи форумни мислители!;)
  Ванката