Ъпдейти и за телефоните на Nokia със Symbian 3.2 и 5.0

Ъпдейти и за телефоните на Nokia със Symbian 3.2 и 5.0
Напоследък пишем само за ъпдейтите, които Nokia обещава за новите й телефони със Symbian^3, но компанията не е забравила и притежателите на устройства с по-старите версии на платформата. Nokia обяви, че подготвя софтуерно обновяване и за част от моделите си, базирани на Symbian 3.2 и 5.0, с което те ще получат и някои от функциите, включени в Symbian^3.

Сред допълненията са новият браузър на Nokia, който идва със Symbian Anna и който осигурява по-удобен и бърз достъп до интернет, и нова версия на Ovi Maps. Ovi Maps 3 SR4 е за телефоните със Symbian 3.2, като ще добави възможност за позициониране на закрито чрез Wi-Fi и ще осигури достъп до различни услуги, свързани с пътуване (като тези на Lonely Planet). За устройствата със Symbian 5.0 е Ovi Maps 3 SR6 с възможност за разглеждане на информация за обществения транспорт и с опция за чекиране в различни социални мрежи. В допълнение, телефоните ще се сдобият и с нов набор от емотикони за използване в съобщения или електронна поща.

Кои телефони ще получат ъпдейт? Такъв могат да очакват притежателите на следните устройства със Symbian 3.2 - Nokia E72, Nokia E52, Nokia E5, Nokia C5-00 и Nokia 6700 slide. При моделите със Symbian 5.0 списъкът е по-голям и в него влизат Nokia C6-00, Nokia C5-03, Nokia 5230, Nokia 5235, Nokia 5250, Nokia X6, Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic и Nokia 5530 XpressMusic. Ъпдейтите за Nokia C6-00 и Nokia 5230 вече са достъпни за изтегляне, а останалите модели ще ги получат в идните седмици.

http://conversations.nokia.com/2011/06/29/updates-to-symbian-3-2-and-5-0/

 • http://europe.nokia.com/support/product-support/device-software-update тук го пише за 5230,би трябвало същото да се отнася и за 5530,тъй като и двата досега не са имали,за разлика от с6
  divaka79
 • Само дето не говорех на теб.
  AVKansazov
 • Ммм да, почти оцели, само че + GPS, демек 5800 (извинявам се за включването, не разбрах за кого се отнася)
  boldness
 • "Ъпдейтите за Nokia C6-00 и Nokia 5230 вече са достъпни за изтегляне, а останалите модели ще ги получат в идните седмици." Гледам че и двамата с дивака сте с 5530 значи ще чакате.Дотогава Меню-Приложения-Инструменти-Софт. акуал. и проверявате от време на време.
  AVKansazov
 • Нокия С6-00.Няма начин да получиш постоянен часовник за дисплея.Излиза само при заключено положение при натискане на бутона за менюто заедно с лентичката за отключване и после изгасва.Опитвал съм разни часовници не става при изгасване дисплея се изключва и не иска да показва нищо.Така са го измислили. А това за часовника къде го прочете?
  AVKansazov
 • a otkade po dqvolite da go izteglq sry za pisaneto
  ViPeRsA
 • http://www.developer.nokia.com/Community/Wiki/Nokia_firmware_change_logs ето тук пише какво е добавено с новия ъпдейт за всики модели
  walkmen
 • Добре беше да се обяви дата, това от типа, за едни е готово, за другите до седмица две .. малко несериозна работа мяза.
  boldness
 • добре.а ти с какъв телефон си.в сайта на нокиа пише,че се добавя и дигитален часовник на нач. екран,когато е заключен,само за тъчскрииновете,де.има ли нещо такова?
  divaka79