Apple: Алуминият се драска, свиквайте с това

Apple: Алуминият се драска, свиквайте с това
Вече писахме, че някои потребители, които са си купили iPhone 5, се оплакват, че телефонът е пристигнал с наранявания по алуминиевия корпус. Освен това той доста бързо се надрасква при ежедневна употреба, особено при носенето на телефона в джоб или чанта с други предмети. От сайта 9to5Mac пишат, че потребител е изпратил запитване до шефа на Apple по маркетинга Фил Шилер, който е отговорил, че подобни наранявания са нормални за алуминиевите продукти. С други думи, Apple не намират проблем в ситуацията, от която се оплакват потребителите.

Не само това, но потребителят, който е изпратил писмото, е попитал и как би могъл да се справи с проблема, като на този въпрос изобщо не е получил отговор. Разбира се, за всички е ясно от личен опит, че алуминиевите продукти се надраскват, но е трудно да го приемем, когато става дума за iPhone 5. Остава въпросът дали потребителите биха заменили сегашното алуминиево покритие с предишното стъклено, което не беше особено устойчиво при изпускане например.

От друга страна не всички телефони с алуминиев корпус са равни - Nokia N8 и E7 също са с такива панели и анодизирано покритие и досега не сме чували оплаквания за целостта на оцветяването. Това показва, че начини за прилагане на устойчиви покрития върху алуминий има.

http://9to5mac.com/2012/09/25/apple-marketing-svp-comments-on-iphone-5-scratches-and-chips-that-is-normal-for-aluminum-products/

 • Проблема е, че apple не са се занимавали с цифрова фотография. Не съм и чел, да са купували компания, която е в тази област. Иначе си мисля, че проблема е софтуерен, но е практично решение за apple да го премахнат, е със следващия модел iPhone.
  vladovn
 • Това се очертава да бъде СЛЕДВАЩИЯ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ на айфон 5.Линка трябваше да го пуснеш в отделна тема.
  motofen2
 • http://www.kaldata.com/73489/Камерата-на-iPhone-5-създава-виолетово-сияние.html
  emo65
 • Изобщо не мие проблем, но мислех, че водим нормална дискусия, а не мерим пишки. На всичкото отгоре, извинявам се, пишеш глупости: [Quote]иОС - 50 млн за Q4 Андроид -104 млн za Q1[/Quote] 1. Ти си велик ясновидец! Кой ти каза цифрата за устройства с иОС за Q4? Амче що не споделиш и числата на тотото? 50 млн бройки [B]iPhone 5[/B] се очаквт да се продадат до края на годината. Това [B]ИЗОБЩО [/B]не са всички бройки устройства с иОС. Удобно забравяш факта, че от началото на годината Епъл са продали повече айпади отколкото лаптопи и десктопи са продали четирите водещи производители на компютри ЗАЕДНО. И въобще не знаем какво ще стане ако Епъл наистина извадят айпад мини до края на годината. 2. Източникът, който цитираш сочи с малко повече от 20 милиона[B] по-малко[/B] андроид устройства продадени през Q1 2012 - 81 mil + change. http://adf.ly/DFa7o . Може би е редно да цитираш собствения си източник за данните за Customer Satisfaction, Loyalty и други показатели. 3. Вероятно броят продадени устройства с иОС наистина ще бъде по-малка от общия брой устройства с Андроид. И как да бъде иначе, при положение, че поне 10 водещи производители използват Андроид. И какво от това, когато повечето пари ще отидат при Епъл? 4. Говорехме за продажби на смартфони, по производители. Аз казах само, че в този случай броят продадени устройства изобщо нищо не значи, когато стане дума за приходи и печалба. Сега изведнъж говорим за операционни системи. Дюд, затова не те разбирам.
  samoznai
 • [Quote]Не те разбирам. Хората ти казват, че ще продадат 50 милиона бройки (само) до края на годината, ти пак ми говориш за минали тримесечия и години... [/Quote] Виж, това, че ти не можеш да разбереш, е твой проблем... Нека все пак да се опитам пак да ти обясня... иОС - 50 млн за Q4 Андроид -104 млн za Q1 При положение че Q4 винаги е най-силно за всички, какво мислиш, че ще е съотношението, след като през по-слабото Q1 Андоид имат над 2 пъти повече, отколкото се очаква да продадат Епъл??? Ако и сега не разбираш, аз се отказвам да ти обяснявам повече...
  KOBRETI
 • Не те разбирам. Хората ти казват, че ще продадат 50 милиона бройки (само) до края на годината, ти пак ми говориш за минали тримесечия и години... И недей и ти като други тука да ми говориш за зомбиране и т.н. дивотии. Да говорим за това, че без продажбите на 5-цата всяка статистика е практически грешна и (вече) далеч от релаността. Били разочаровани, как го разбра? От нърдове и тролове в този форум? Няма нито спад в търсенето, нито в продажбите, нито нищо, което да доказва това. Дюд, get real, когато става дума за пазар, не можеш, просто не можеш да пренебрегнеш Епъл. И точно така - не можеш да сравняваш само като бройка, просто не е коректно, защото бройката не са нито приходи, нито печалба. А за пазар на приложения и in-app purchases, просто дай по-добре да не говорим.
  samoznai
 • За бас съм винаги готов - важното е бира да се пие :)
  KOBRETI
 • Мисля че с пускането на Samsung Galaxy S3 идва лекото изпреварване от страна на Самсунг. На годишна база резултатите може да са в полза на Ейпъл, защото те сега пускат Айфон-а си. Бих се съгласил, че за период от 6 месеца - от април до септември Самсунг са лидери по брой продажби на смартфони. За тримесечието, както се видя резултати са на кантар. На годишна база мога да се хвана на бас с KOBRETI, че Ейпъл ще са продали много повече.
  nikste
 • Данните от линка са от Q1. Самсунг 30%, Епъл 24. Което значи, че през Q2 делът на епъл е паднал от 24 до 17%... Не виждам противоречие, при положение че хората се стискаха и чакаха 5-цата... 200 млн незнам дали ще направят... Може и да направят, макар че не ми се вярва. Но какво от това? Само през Q1 2012 продадените телефони с Андроид са 104 млн!!! То и само с четене не става, трябва и малко смятане...
  KOBRETI
 • [Quote]Aма ти се опитваш много евтино да манипулираш: Това продажбите на колко модела на Нокиа, Самсунг И Епъла са?[/Quote] Нищо не манипулирам. Вие твърдите, че ЕПЪЛ продава повече СМАРТФОНИ от САМСУНГ. Като изкарах обратни данни, веднага - ама те били много модели, ама Епъл пускали тлефон веднъж в годината. Ами, кой ги спира да пускат и те повече телефони и по-често? [Quote]Човекът ти говори за продажби на Нокии с фенерчета. [/Quote] Човекът може да говори за каквото си иска, аз давам данни за СМАРТФОНИ! [Quote]Признай го: с шест модела (три от които, вече не се произвеждат) - Епъл правят това, което Самсунг и Нокиа правят с по... колко? Няколко десетки? [/Quote] Като печалба ги бият, така е. В случая говорим за бройки и пазарен дял. Там Епъл не са 1-ви нито по общ брой телефони, нито по общ брой смартфони... [Quote]И какво ми вадиш статистики за Q2, когато прекрасно знаеш, че тази картинка, ще е коренно различна към края на годината, че даже и след края на Q3.[/Quote] Ами, пак не е ясно. Ако гледаме данните от цялата 2011 г, ето какво се случва: 1. Андроид 212 млн (44% за Самсунг са 94 млн) 2. Симбиан 93 млн 3. иФон 89 млн Източник http://adf.ly/DFa7o Това, че ще наваксат пазарен дял, е така, но да се изкачат на 1 място, е просто абсурдно, особено с тези проблеми и разочарование от 5-цата...
  KOBRETI
 • :D Авторката на новината - Мая - е много зле. [Quote]Според друго прочуване (на фирмата [u]iSuppli[/u])[/Quote] :D:D Ще ми сравняваш проучване на iSuppli със strategy analytics, дори няма да го коментирам. :D Препоръчвам ти като видиш името на Мая, да пропуснеш да го четеш, нейните писания най - много да те дезинформират.
  vladovn
 • Към KOBRETI За съжаление, статистиката на агенциите, които проучват тези неща е различна. Прочети например тук: http://www.kaldata.com/69501/Samsung-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0-Appl%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B9-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8.html Явно нещата са на кантар. Разбира се, след пускането на новия айфон Гнусмас отново ще изостанат, което е гарантирано - прогнозите са за сериозни продажби на новия айфон до края на годината и следващата. Говори се до 200 милиона бройки общо - число, което от Самсунг не смеят и да мечтаят. То само с копи-пейст не става!!
  nikste
 • Aма ти се опитваш много евтино да манипулираш: Това продажбите на колко модела на Нокиа, Самсунг И Епъла са? Човекът ти говори за продажби на Нокии с фенерчета. Признай го: с шест модела (три от които, вече не се произвеждат) - Епъл правят това, което Самсунг и Нокиа правят с по... колко? Няколко десетки? И какво ми вадиш статистики за Q2, когато прекрасно знаеш, че тази картинка, ще е коренно различна към края на годината, че даже и след края на Q3.
  samoznai
 • Брат, моя N900 е на повече от 3 години. Всекидневно прекарва време в десния ми джоб заедно с ключовете ми и по корпуса няма никакви следи. Вярно, че N900 в по-голямата си част е пластмасов, но все пак има база за сравнение. Мисълта ми е, че хорицата от Apple се правят сякаш всичко е наред, а всъщност не е така. Сякаш мислят, че признавайки за проблеми с покритието на алуминиевите части от корпуса на iPhone 5 репутацията на компанията ще падне, а всъщност невзимайки никакви мерки по въпроса хората се отдръпват от тях.
  Wishmak3r
 • Изненадан съм точно от теб да чета такива мнения напоследък. Доскоро защитаваше Епъл със зъби и нокти :) Евала, че си обективен...
  KOBRETI
 • [Quote]По отношение на продадени СМАРТФОНИ Ейпъл е на първо място.[/Quote] Дори и по смартфони е на 1 място, ама грънци... Андроид в момента държи 68% от смартфоните. От тях 44% са на Самсунг. А Епъл държи 17% от общия брой смартове. Дай да смятаме. Нека имаме общо количество 100%. 68% от 100 е 68. 44% от 68 е 30. А 30 е доста по-голямо от 17... Ето ти да почетеш малко, данните са от Q2 2012 http://adf.ly/DErMp
  KOBRETI
 • Абе, те ги пооправиха четворките. Първата вълна си е била зле. Всеки производител отстранява на момента, когато се установят, козметичните дефекти. Анодирания алуминие е кофти от където и даго погледнеш. Трябва повече качество. Като знам колко малка е разликата от сегашното положение , до супер-здрав смартфон - чудя се просто тия глупаци ли са или нас ни вземат за такива? PS. Проблема е в черният модел. Белият е ОК.
  A4i
 • [Quote]Ако ми се напука някъде така телефонът без причина - веднага го връщам. Готов съм и да се карам, ако не го искат . Твоят ОК ли е?[/Quote] Не се е напукал, но се поунищожи от нормално ползване. Просто страничната лайсна на S3 си е от боклучав материал. И все пак това не му пречи да е един от най-добрите телефони на пазара в момента, ако не и най-добрият. А за тия проблеми с айфона ще повярвам едва когато ги видя с очите си, когато някой приятел си вземе такъв и имам наблюдение от първа ръка. Свикнал съм всичко около айфона да се преекспонира. Преди четворките не ставаха за говорене, имаха жълти петна, гърмяха... а аз си взех и нямах никакви грижи, и не съм само аз, познавам 10 човека с четворки и никой не се е оплакал от проблеми. Предполагам така ще стане и с петицата, в един момент новините за проблеми ще отшумят и ще има милиони много доволни потребители.
  board
 • Apple са продали 2,99 пъти повече [B]смартфони[/B] през q2 ''12 в сравнение с nokia. Дай да не сравняваме 1100 с iPhone, а?
  vladovn
 • Към KOBRETI По отношение на продадени СМАРТФОНИ Ейпъл е на първо място. Статистиката за Самсунг е за всичките им телефони, така че чети внимателно. Също така по отношение на печалби от телефони въобще Ейпъл отново е на първо място.
  nikste