Официална информация за цената на Nokia Lumia 920 и Lumia 820 в Италия, Германия и Русия

Официална информация за цената на Nokia Lumia 920 и Lumia 820 в Италия, Германия и Русия
Досега Nokia пазеше мълчание относно цените, на които ще продава първите си телефони с Windows Phone 8, и кога ще са налични в магазините. Изглежда обаче е дошло време да сподели и това. Поне що се отнася до Италия. От официалното съобщение става ясно, че Nokia Lumia 920 ще се продава в страната за 599 евро, а Nokia Lumia 820 ще струва 499 евро. Това е цената без операторски субсидии, но италианците ще могат да закупят телефоните по-евтино, ако изберат предложенията на местните телекоми - избор ще има, тъй като моделите ще се предлагат и от всички оператори (TIM, Vodafone, 3 и Wind).

Междувременно станаха известни и цените за предварителна поръчка в Русия и Германия. В Русия, където цените на телефоните са традиционно по-високи, Lumia 920 ще се продава за 24 990 рубли (620 евро), а Lumia 820 ще е на цена 19 990 рубли (500 евро). В Германия Lumia 920 е с препоръчителна цена 649 евро, а Lumia 820 ще струва 499 евро. Продажбите ще започнат през ноември.

http://www.theverge.com/2012/9/27/3416432/nokia-lumia-920-820-pricing-pre-order-russia

 • Абе като не Ви харесва не го купувайте бе . Кой Ви кара насила ! Стойте си със шибаните андроиди - хах :P
  tictac_varna
 • Да, цените падат на всички флагмани с по около 100-150 евро в първия месец. Само при айфон не е така. Така че реално за Коледа според мен 920 ще се продава за максимум 500 евро. А и да не забравяме, че нокията не си напасва цените към нашия пазар, а към пазара в западна Европа. В Германия най-нископлатеният работник изкарва 600 евро за 12 дни, така че цената не е чак толкова висока. На нас са ни ниски доходите просто. :)
  makeno
 • всеки нов телефон (особено флагман) почва с висока цена... ако искаш най-новото ще даваш пари. после ако не вървят продажбите според очакванията ще паднат бързо цените за да не остават телефони на склад. поне аз така мисля.
  butch_bs
 • или това http://www.liveside.net/2012/09/26/will-windows-phone-7-apps-just-work-in-windows-phone-8/
  chilko
 • Има го и другия момент. MS разкриха супер малко от предстоящата 8-ма версия на системата. Или пазят яки козове за октомври или работят още по софтуера? Сега пък Nokia траскат тия баснословни цени :| Ок, материали, изработка, хардуер, най-добрата мобилна камера (с комерсиална ОS) - всичко точно, но другият важен елемент в схемата - WP8 OS - ни вест, ни кост. :( Това, което знаем за момента: до 4 ядра, 3 резолюции, нов пакет за правене на приложения, нови клавиатури и региони (България е в списъка), нов начален екран, достъп до нови API-та за още по-добри приложения. Май, това беше в общи линии. Ок, [B]ама все си мисля, че и още трябва[/B] ;) Цените не ги мислете - няма да бъдат толкова фрапантни при операторите. Разчитам на Виваком за интересни предложения. (woo) Интересно четиво, ако сте пропуснали: http://pocketnow.com/2012/09/27/most-advanced-screen-lumia-920-vs-iphone-5/ И още едно, за тези, които смятаха, че Android беше правилният избор за Nokia. E, да... ама - не! http://pocketnow.com/2012/09/25/6-reasons-why-nokia-doesnt-need-android/
  razdvatri123
 • Нееее!!!Какви са тези цени какво си мислят от НОКИА!!Това им е спасителния сал вместо да направят един хубав дъмпинг на цените на конкурентите,те се оливат!Наистина толкова чаках да разбера кога и колко но тази цена е пресилена!!:S(woo)
  koudman
 • Е кое му е керамичното???
  t1ri
 • Къде видя написано "корпус"?
  aPhone
 • [Quote]Това е най-добрата камера за момента. IPS матрица, керамика и т.н. Няма как да е евтино. [/Quote] Абе каква керамика па ти бълнуваш бе?Корпуса на телефона е от поликарбонатна пластмаса а не от керамика!Наистина Нокиа не са в позицията да искат такива цени на телефонитев си,вместо деа бяха пуснали малко по евтинки цени те яко ги надуват!Ще берът ядове!Иначе лично на мен лумия 820 по ми харесва!
  t1ri
 • Това е най-добрата камера за момента. IPS матрица, керамика и т.н. Няма как да е евтино.
  aPhone
 • а и освен тва, в джоба ти проксимити сензора (в смисал сенздора дето ти изклучва тъч скрийна като говориш за да не натиснеш нещо с ухо, така че няма никав шанс да се отговори.
  Sleepwanker
 • Така е ,но в момента качеството на Л920 е по-високо от всеки създаден телефон за момента, поне така мисля, Айфона е пълен боклук като изработка сравнение с лумиите,
  Sleepwanker
 • Както и предполагах. Всичко добре, но с това ценообразуване - Nokia се беси сама. Разбирам, че са хвърлили доста усилия по продуктите си, но не са в позицията да праскат такива цени. Нуждаят се от пазар и налагане на оп. система, но това определено не е начинът :(
  razdvatri123
 • Предполагам, че в България ще дойдат на 1500 лв. за 920 и 1300лв. за 820, а с абонамент с такса 99,99 лв./месец (естествено без включен интернет) - 1400/1200.
  buci88
 • ще видим нашите оператори на какви цени ще ги пуснат.
  chilko
 • Хилка за Lumia 820... Изглежда ще се взима HTC 8S...
  Wishmak3r
 • явно нямаш WP, но за да вдигнеш тряя слайднеш нагоре (което би могло да стане с този екран), но и след тва тряя вече да натиснеш бутона за разговор. не ми се вярва ,че изкарването от джоба би могло да ги направи и двете.
  Sleepwanker