Apple е готова да купи бизнеса с модеми за смартфони на Intel

Apple е готова да купи бизнеса с модеми за смартфони на Intel

Преди време ви съобщихме, че Apple е в процес на преговори за закупуване на бизнеса с модеми за смартфони на Intel в Германия. Нова информация сочи, че двете компании са близо до споразумение за цялостния бизнес на Intel в тази сфера, а стойността на сделката e oколо 1 милиард долара или дори повече. Ако всичко върви по план се очаква процесът по преговори да приключи до няколко седмици.

Apple може да придобие както важни патенти, така и инженерите на Intel в сферата на разработките на модеми. По този начин компанията може да си спести години в развитието на собствени решения, особено по отношение на 5G модемите. Apple вече обяви намеренията си да създаде офис с 1200 служители в Сан Диего, който да подслони звеното за разработка, в което вече има и бивши служители на Intel.

Intel от своя страна ще се отърве от подразделението си, което според източници губи около 1 милиард долара годишно. Компанията ще продължи разработките си в сферата на 5G, но за други типове свързани устройства. Apple и Intel си сътрудничеха при модемите до постигането на споразумение между компанията от Купертино и Qualcomm по-рано през годината. Това накара Intel да спре работата си в тази сфера, в която навлезе с покупката на подразделението за модеми на Infineon през 2011 за 1.4 милиарда долара.

Източник: The Wall Street Journal

Оферти на деня