Apple е вече на второ място при производителите на носима електроника

Apple е вече на второ място при производителите на носима електроника

Ако се чудите как вървят продажбите на часовника на Apple, може би имаме отговор за вас, който не включва информация от Apple, поне за момента. Според данни на IDC през второто тримесечие на годината американската компания е доставила 3,6 милиона броя от Apple Watch и това ги поставя на второ място на пазара след Fitbit.

Fitbit от своя страна имат доставки на 4,4 милиона устройства през посочения период, което е доста сериозно увеличение в сравнение с година по-рано, когато доставките са били 1,7 милиона. Заради появата на Apple и Xiaomi на пазара пазарният дял на Fitbit е спаднал от над 30% до 24,3%. Трите компании обаче са в челната тройка на пазара за електроника за носене, докато Garmin и Samsung допълват до топ 5.

Появата на Apple и Xiaomi е довела до общо увеличение на доставките в сектора с 232% на годишна база. Извън петте компании, които вече споменахме, доставките на останалите участници на този пазар са се увеличили от 2,6 милиона броя на 5,7 милиона.

Източник: IDC

  • Епъл е повече софтуер отколко хардуер. И Епъл не е само Айфон.
    Holon
  • gogulef И си прав и не си прав. Прав си, защото те реално нямат собствено производство. Техните продукти се произвеждат мсово и сглобяват от друго компании. Грешиш, защото голяма част от компонентите на Apple са разработени от хора на Apple. Дори участват директно в разработване на метод за масово производство на компоненти за устройствата им като купуват машини за производителите си и има помагат да арзработят технологията за масово производство на някои части. Неща като дисплея наистина са си производени и измислени от други компании. Там Apple най-много а tweak-нат нещо, за да бъде повече тяхно.
    vixfix
  • Много ги разбираш нещата...
    mr_j