Apple готви по-тънък MacBook Air с MagSafe зареждане

Apple готви по-тънък MacBook Air с MagSafe зареждане

Източниците на Bloomberg продължават да разкриват подробности за бъдещите планове и този път те имат интересна информация за серията MacBook Air. Според нея компанията подготвя по-тънък и по-лек лаптоп MacBook Air, който може да излезе през втората половина на тази година или през 2022. Твърди се, че устройството ще включва технологията за зареждане MagSafe и ще разчита на следващото поколение от процесорите на Аpple.

Дисплеят отново ще бъде с диагонал 13", но компанията смята да намали размерите на устройството, като свие рамките около екрана. Apple е обмисляла и да пусне 15" версия на устройството, но по-късно е решила да не го прави в рамките на следващото поколение.

Сред другите очаквани характеристики са и два USB 4 порта. Компанията възнамерява да продължи да предлага и сегашния модел MacBook Air, който ще остане като по-евтина опция. Наскоро се появи информация, че тази година ще видим и обновени модели MacBook Pro с MagSafe зареждане и без Touch Bar лента. Според Bloomberg в серията ще се завърне и четецът за SD карти.

Източник: Bloomberg