Apple готви MacBook Pro с MagSafe зареждане и без Touch Bar лента

Apple готви MacBook Pro с MagSafe зареждане и без Touch Bar лента

Анализаторът Минг-Чи Куо, който често разкрива в аванс достоверна информация около бъдещите продуктови планове на Apple, поднася интересни детайли около следващите издания на MacBook Pro, които очакваме по-късно през годината.

Според него компанията подготвя първия основен редизайн на лаптопа за последните 5 години. Устройството ще получи шаси с по-ъгловат дизайн, който ще е в съответствие с вида на iPhone 12 и на iPad Pro. Компанията ще пусне модела във версии с 14" и 16" дисплеи, а процесорите отново ще са базирани на Arm. Bloomberg твърди, че ще видим по-ярки дисплеи с по-висок контраст.

Според другите детайли става ясно, че компанията се кани да премахне сензорната лента Touch Bar и да върне традиционните функционални бутони. Технологията беше въведена през 2006 година като осигури контекстуални бутони според активното приложение, но повечето потребители искат хардуерни бутони, които да ползват без да отделят поглед от екрана.

Заедно с това Apple ще добави към новите устройства системата за зареждане MagSafe, която е добре позната от по-старите лаптопи на компанията. Според Bloomberg технологията ще поддържа зареждане при по-високи скорости. Засега не е ясно дали лаптопите ще поддържат и зареждане през USB-C както и досега.

MagSafe ползва магнитен конектор, което означава, че при силно дръпване на кабела той се разкача вместо да повлече и свали компютъра. Минг-Чи Куо разкрива още, че Apple ще добави повече портове и интерфейси към новите устройства, така че на повечето потребители няма да се налага да купуват допълнителни адаптери.

Източник: 9to5mac, Bloomberg