Apple iPhone Pro може да има дизайн като този на iPad

Apple iPhone Pro може да има дизайн като този на iPad

Благодарение на информация от Bloomberg научаваме някои детайли за част от продуктовото портфолио на Apple за 2020. Информация на изданието за новите iPhone попълнения до голяма степен потвърждава прогнозите на анализатора Минг-Чи Куо от миналата година, макар и с някои разлики.

Очаква се при Pro вариантите Apple да заложи на шаси с плоски страни на стоманената рамка по подобие на дизайна на актуалния таблет iPad Pro. Макар според Куо екранът на моделите да включва леко извито стъкло, данните на Bloomberg показват, че той ще е изцяло плосък. Източници на изданието посочват, че ще са налични два модела iPhone Pro с тройна основна камера и новата LIDAR система, която дебютира с iPad Pro.

На този етап не става ясно дали редизайнът ще обхване и двата по-евтини модела, които ще са с двойна основна камера и ще наследят iPhone 11. Най-големият iPhone Pro ще е с малко по-голям екран от този на iPhone 11 Pro Max, който разполага с 6.5-инчов панел. Освен това прорезът, в който е поставена системата Face ID, ще е с по-малък размер. По данни на Куо Pro моделите ще са с диагонали на екрана 5.4 и 6.7 инча.

Информацията на Bloomberg показва, че Apple подготвя по-малък и по-достъпен умен говорител HomePod. Той ще има дизайн, подобен на настоящия модел, но ще е наполовина на неговите размери. Очаква се премиерата му да е през второто тримесечие, като ще предложи и достъп до допълнителни музикални стрийминг услуги.

От компанията подготвят още и нови версии на MacBook Pro, Apple TV, iMac и бюджетен модел iPad. Apple не очаква пандемията от новия коронавирус да доведе до сериозни закъснения в плановете ѝ. Въпреки това някои модели iPhone могат да се появят със закъснение от няколко седмици.

Източник: Bloomberg