Apple излезе от Топ 5 на производителите на смартфони в Китай

Apple излезе от Топ 5 на производителите на смартфони в Китай
През първото тримесечие на тази година Apple се намираше на престижното второ място при производителите на смартфони в Китай, през второто отиде на петото, а през третото вече не присъства в Топ 5, показват данни на анализаторите от Canalys. Причината за това е ръстът в продажбите на евтини смартфони от местни производители, но въпреки това Samsung запазва първото място с 14% от пазара. На второ място с 13% е Lenovo. Най-голямата изненада през тримесечието се дължи на Yulong Computer Telecommunication Scientific, които са заели трето място.

Компанията продава устройства под марката Coolpad и е сравнително неизвестна извън Китай. Според Canalys успехът се дължи на партньорствата им с операторите China Telecom и China Mobile, които заедно имат 850 милиона абонати. На следващите места в класацията са ZTE и Huawei, като всяка от трите компании има по около 10% от китайския пазар. На 6-о място е Apple с дял от около 8% при 9% през предходното тримесечие. През периода в страната са били доставени над 50 милиона смартфона, като най-търсени са моделите с цена между 70 и 120 долара.

 • напротив... кражба е... в последствие уредена с договор ... и солидна сума пари.......... демек.. ако мине номера...:S
  Loоper
 • Въпросният дизайн на часовника е взет с официален договор и това беше потвърдено от двете страни. Не е кражба.
  Мартин Иванов
 • [Quote]Явно стратегията на западните производители много куца.[/Quote](woo)(woo)(woo):X кой не е разбрал статията, а кой производител е номер 1? ....Самсунг , ....е значи може (yes)(whistle) [Quote]Обясни ми ти какво печелиш от фалита им. Не се ли замисляш, [B]че много народ би останал гладен на улицата. [/B][/Quote](woo)(woo)(woo):X:S Мъка,.... ти ме разби ....а заради апле колко компании вървят към фалит и колко народ е освободен от работа....досега смятал ли си??? Само при [B]Nokia[/B] са десетки хиляди и закриват производства в цяла европа и Финландия....не ми е жал за апле определено и знаеш ли защо, защото са големи мизерници, на гърба на психично болни хора правят пари, жалки са, и съдят всички като че ли са измислили нещо като всичко е крадено, стига да не се усетят да ги съдят, то най фрапиращото един тъп часовник на жп,гарата в Швейцария да копират, ...нямам думи просто са толкова тъпи тия от апле,че незнам какво друго да напиша....за тях...единственото което им желая да изчезнат като марка и производител...
  Beчния
 • Въпреки, че не съм фен на Apple, не е важно колко продаваш, а какво продаваш. При цени от 70-120 долара, няма как iPhone да се класира, тъй като той просто не струва толкова. Може би трябва да си припомните онази графика със стойностите коя компания колко бройки продава и коя компания колко печели от бройка. Дори и да продават три пъти по-малко телефони, ако правят десет пъти повече чиста печалба от бройка телефон, то те отново са по-печеливши от конкуренцията. Така че, това коя компания колко бройки продава отдавна не е показателно, особено като се има предвид, че не продаваш само апарат, а цяла екосистема.
  Parmenion
 • Изместени са от PanasoAnic :D:D
  E_R_A_S_E_R
 • Престани с тази балканска злоба. Обясни ми ти какво печелиш от фалита им. Не се ли замисляш, че много народ би останал гладен на улицата. Новината е по-скоро показател за това, че китайците си предпочитат родното производство. Явно стратегията на западните производители много куца.
  thorpune
 • Най после една хубава новина.:P;) Дай боже по скоро да фалират.
  Beчния
 • Че то само самсунг присъства от елитните производители. :)
  makeno
 • Лека полека края наближава!:D:D:D
  Ванката