Apple Maps може да застраши живота ви, предупреждава австралийската полиция

Apple Maps може да застраши живота ви, предупреждава австралийската полиция
Полицията от австралийския щат Виктория е била принудена да се свърже с Apple, след като погрешна информация в новото навигационно приложение в iOS 6 обърква шофьорите, насочили се към град Милдура и ги изпраща в национален парк на 70 км от целта. Някои мотористи са прекарали в пустошта без храна и вода до 24 часа, а част от тях е трябвало да извървят големи разстояния през опасен терен, за да достигнат до зона с мобилно покритие. Положението е сериозно, тъй като в парка няма източници на вода, а температурата достига до 46 градуса.

В резултат полицията предупреждава мотористите да избягват да използват навигационното приложение на iOS 6, а освен това се е свързала с Apple за коригиране на грешката, която е поставила град Милдура в средата на национален парк "Мъри Сънсет". Според ABC News досега са били спасени 6 човека, които са загубили пътя заради погрешни указания.

http://www.vicpolicenews.com.au/more-news/11081-police-concerned-with-apple-ios-6-mapping-system.html

http://www.abc.net.au/news/2012-12-10/apple-maps-strands-motorists-looking-for-mildura/4418400?WT.svl=news2

 • Факт е, че темите свързани с Епъл се пълнят основно с глупости. Ако някой чете само коментарите, няма никакъв шанс да разбере какво е пишело в новината, защото коментарите все са еднакви - смешници, боклуци, патентни тролове... Не разбирам защо е цялата тази омраза? Съдили някой, еми хубаво, всяка компания съди някой. Говорите все едно са абсолютни паразити и не са въвели нищо в мобилната индустрия, но в същия момент не можете да си представите телефон без мултитъч, кинетични менюта, магазин за приложение... и много други неща които именно Епъл наложили в мобилните устройства. Сърдите се за няколкото им патента при таблетите, но не ви прави впечатление как до преди появата на айпад се продаваха по едва 1 милион таблета годишно, а сега по над 100 милиона... Определено са дали много неща на мобилната индустрия и при всяко положение доста са ги копирали, за това не намирам за чак толкова странни няколкото дела. А и до колко знам вече имат споразумение с HTC, делата със Самсунг май поприключиха, та не знам кой толкова съдят в момент, че да са такива патентни тролове и злодеи.
  board
 • Когато си дребна фирмичка никой няма да ти обърне внимание на такова твое изказване. Когато обаче тези думи излизат от устата на шефа на Apple имат друго значение. Най-тъпото в случаят е, че заклеймяват конкуренцията за нещо, което Apple практикува в същия мащаб. И са си баш патентни тролове, защото съвсем целенасочено се възползват от малоумната патентна система с цел да съсипят конкуренцията. Това, че чета темите за Apple какво значение има? Самият факт, че не отваряш темите за Samsung доказва, че не ние, ами ти си зациклил. Това значи, че сляпо вярваш само на "твоята" компания. Определено някои потребители (няма да визирам кои) много дразнят с непрекъснатото си плюене към Apple.
  nmnikolov
 • Айде малко по-сериозно... Темата е по новина за сериозни последствия от некачествен продукт на ябълката.Като си начело на стълбицата и още повече драпаш със зъби и нокти за това звание носиш и съответната отговорност.Логично е да съизмерима и критиката към предложеното и реализирането.Както например е във футбола и редица други дейности.
  motofen2
 • Всички големи корпорации изповядват вътрешна философия, че са най-добрите. Това се набива и в главите на служителите и е съвсем в реда на нещата. Също и самите служители са горди от факта, че работят за най-добрата компания (било то Apple/Google/Microsoft/IBM/Facebook). Нищо различно няма при Apple. Не са патентни тролове - патентен трол е компания, която се издържа само от патенти и изнудване. Apple имат рекордни приходи от други дености. Патентното изнудване им е просто допълнителен доход :) А патентни претенции имат и Google, Microsoft, Nokia, RIM - общо взето всички са в кюпа. Системата е куца и трябва да се промени. Това, че продължавате да пишете по темата потвърждава тезата ми, че сте зациклили здраво. :) Aз не харесвам Samsung, но не си правя труда да отварям новините и темите във форума свързани с тази компания. Явно все пак се вълнувате много от Apple - подозирам, че сте по-наясно от мен за новите модели на компанията :) И последно - ако утре отворя фирма, която да прави проблемни смартфони и заявя, че искам да унищожа Android, обещавате ли да вдигате шум под всяка новина свързана с фирмата ми? :D
  strk
 • Вината толкова хора да плюят е в самите Apple. Като започнем от това, че са патентен трол, величието им за най-великите, подмолните опити за сломянаване на конкуренцията чрез мръсни номера, отношение към потребители им (неправилна употреба на устройствата според шефовете на Apple, когато някой потребител има проблем) и тъпото изказване на предишния им шеф за целта му да унищожи Android, макар че и Apple масово са копирали през годините и още го правят.
  nmnikolov
 • [Quote]От няколко месеца сте зациклили здраво. Повтаряте едно и също под всяка новина за Apple.[/Quote] То най-странното е, че все плюят хора, които никога не са притежавали айфон. Разбирам да са ползвали, да са останали недоволни и да плюят. Ама май повечето си го правят така, само от една чиста омраза. Сега и аз не ползвам айфон, но знам много добре защо съм си купувал предишните ми три айфона и съм сигурен, че съм си взимал най-доброто устройство за мен. Сега смятам, че друго е по-добро, но това по никакъв начин не ме кара да плюя по Епъл.
  board
 • [Quote]Айде със здраве да си ползваш скъпият боклук.[/Quote] Той хич да не е скъп, си остава ограничено устройство. Когато някой е фен на ейпъл, ок - всеки има право да си харесва каквото си желае.. глупавото е, че повечето го купуват не от техническа гледна точка, а някакъв престиж, че е скъп, създава им самочувствие - просто така мисли мозъка им... друг е въпроса, че това опира до комплекси, но дълга тема... :)
  SX®1000
 • Ами да, вземам се в ръце и ще плюя по Apple на всяко възможно място, защото съм се сблъсквал с техните боклуци, защото не искам да ми се налага нещо тяхно което да ползвам, защото за 5 години откакто създадоха \"великият\" iPhone не видях някаква иновация в дизайн на телефона, да не говорим за операционната система, която тъпче на едно място с кирливи дребни ъпдейтчета, защото видях колко са техни прословутите иновации за които имат патенти. Айде със здраве да си ползваш скъпият боклук. PS: Така като гледам не ние сме зациклили, а Apple.
  Nikolay Ivanov
 • Зациклили също като Apple,нали? ;)
  motofen2
 • От няколко месеца сте зациклили здраво. Повтаряте едно и също под всяка новина за Apple. Вземете се в ръце :)
  strk
 • А ти, не-хейтъре, обясни ни - кое му е хубавото? И не, това не се вписва в \"грешки се случват\" :)
  fintaraBG
 • Аман от прости хейтъри.
  nikolay0876
 • хахах... абе стига с тая убита и смешна компания :D .. да беше само това, отдавна съм ги отписал тези ограничени устройства и при това на страшно неразумни цени (no)
  SX®1000
 • Е то с новата иконка на Maps дето те кара да се хвърлиш от моста... Вие нищо не разбирате, това не са бъгове, така е било замислено просто ;)
  fintaraBG
 • Няма го Стиви и няма кой да ги стяга, дънят се здраво.(woo):P:D;)
  Beчния
 • Е*ати и смотаняците. Почнаха да се дънят верижно вече!:D
  Ванката
 • Не ми е ясно, защо си мислят че могат всичко като нищо не могат :X
  Nikolay Ivanov