Apple може би търси нов производител за чиповете си

Apple може би търси нов производител за чиповете си
Съдебните спорове между Apple и Samsung не спират, но до момента почти не е имало признаци, че това ще се отрази на бизнес отношенията между двете компании, и по-специално относно доставките на компоненти за продуктите на Apple. Въпреки това наскоро вече стана дума, че Apple са изнесли голяма част от производството на дисплеи при LG, и според информация на CNET и Taiwan Economic News, Apple в момента търсят нов партньор за производството на процесори.

Засега евентуалният заместник на Samsung ще бъде Taiwan Semiconductor Manifacturing, които ще произвеждат четириядрените чипове на Apple. Според анализаторите тази промяна може и да не е изцяло вследствие на отношенията между двете компании в съда. В момента Samsung използва 32-нанометрова технология за производството на чиповете за iPhone и iPad, а TSMC разполагат с 20-нанометрова технология. Макар и подобна новина да е добра за TMSC, едва ли тя ще е добра и за настоящите клиенти на компанията, имайки предвид количествата компоненти, които Apple купуват, което сигурно няма да остави никакъв свободен капацитет на TSMC да произвеждат части и за други компании.

 • Споменатите TSMC са доста по-големи, проблема при тях е, че страшно много производители на всякакви чипове за компютри и мобилни устройства ги ползват и става голяма борба за свободните квоти в най-добрите им фабрики.
  board
 • Не че нещо, но има ли компании с по-голям капацитет за производството на чипове от Самсунг? Много ме съмнява, че има такива които, ще смогнат да произвеждат собствените си чипове, че да покрият и тези за Епъл (там консумацията е доста голяма).
  Ванката
 • [Quote]Няма ли кой да те банне тебе?[/Quote] (yes) По темата, Епъл имайки собствен дизайн на чиповете, могат да ги правят във всяка фабрика. На практика не са обвързани с никой, просто който им предложи най-добра технология и може да се справи с количествата, ще бъде предпочетен.
  board
 • Няма ли кой да те банне тебе? Сътворил си няколко теми, които си напълнил с едни и същи глупости!(angry) Приеми факта Андроид е по-добрата ОС, iOS върви надолу и дори да сменят производителя на чиповете си това няма да ги спаси от тяхната скорошна кончина.:D Омразата, която успяха да изградят сред хората, ще ги довърши...
  Ванката
 • Ето новина Мтел и Апле ботовете се обединяват и се получава Ментелябълка :D:P;)
  Beчния
 • Единственото по-смешно от ботовете на Мтел в сайта са баламурниците фенове на apple (whistle):D
  sartana
 • Ок, разбрахме твоята позиция относно Епъл-Самсунг/Андроид... многократно. Нужно ли е на всяка тема относно тези две фирми да пишеш едно и също?
  fintaraBG
 • Кой пак е забравил отключена стаята с компютъра в лудницата?
  AVKansazov