Швейцарска фотографка съди Apple заради реклама на MacBook Pro с Retina дисплей

Швейцарска фотографка съди Apple заради реклама на MacBook Pro с Retina дисплей
Швейцарската фотографка Сабине Лийвалд е подала съдебен иск срещу Apple заради снимка, която американската компания използва за реклама на техния MacBook Pro с Retina дисплей. Според Лийвалд Apple са купили снимката от агенция Factory Down, но само с разрешение тя да бъде използвана за презентационни цели, но не и рекламни кампании. Това е втори подобен случай, след като Швейцарските железници обвиниха Apple в неправомерно копиране на защитен с патент дизайн на часовник. Преди дни стана ясно, че американците са се съгласили да лицензират дизайна, но не стана известно каква сума ще платят за това.

 • Е поне цитирай цялото изречение... [Quote]Според Лийвалд Apple са купили снимката от агенция Factory Down, но само с разрешение тя да бъде използвана за презентационни цели, но не и рекламни кампании.[/Quote] А що се отнася до потъването то аз никога не съм споделял такова мнение. Но е доста дразнещо отношението на Apple към другите, заклеймявайки ги в копиране. Да сигурен съм, че другите копират, но това правят и Apple. И в крайна сметка за Apple проблем има само когато някой копира от тях, но когато те копират се снишават и се правят на мишки и не си признават.
  nmnikolov
 • Много глупости пишете, без да познавате продуктите им, просто хейт по бългърски в чистата му форма... В този сайт е пълно с дребни душици, Епъл потъвали, Епъл незнам си какво, а те на върха на вълната в световен аспект :D Какво ви бърка, кой какви продукти ползва, кой какви пари дава за тях, нали вие не давате и никой не може да ви задължи да ги дадете! А това с правата, не е проблем на Епъл, а на рекламната агенция, която ги обслужва, мисля че бяха TBWA. А отделно, ако работихте в сверата на рекламата, щяхте да знете колко е лесно да направи подобна грешка. Споменатия бук е произведение на изкуството, без аналог!
  mr_j
 • Напротив, там не си бяха платили, но веднага след това го направиха и до съд изобщо не се стигна. А тук в новината пише "Според Лийвалд Apple са купили снимката от агенция Factory Down...".
  board
 • Колкото си бяха платили и за използването на часовника ли, та се стигна до съд?
  nmnikolov
 • Те Епъл са си купили снимката, но на някой му е хрумнало, а защо да не пробвам да изкарам още пари...
  board
 • Апле се оказаха най големите американски мошеници за всички времена. Евала (beer) Най много им свалям шапка за кражбата на чужди идеи и съчетанието в един продукт. Евала. Това ги направи най богати. Който го може го може, завиждайте вий от андроида :):D:D:D:P;)
  Beчния
 • Retina Display перкфетно! (yes)
  vla-wot
 • Те откраднаха и никой не се усети от първи път. Те Apple си направиха парите и такива дребни суми вече не са им проблем на тях. Така, че...
  edis_feyziev