Apple може да изнесе до 20% от производството си на смартфони в Индия

Apple може да изнесе до 20% от производството си на смартфони в Индия

От известно време Apple изнася част от производствените си мощности от Китай, като по този начин компанията планира да намали зависимостта си от една единствена страна в това отношение. Сега от информация на индийския The Economic Times научаваме, че високопоставени служители на Apple са се срещали с представители на правителството в страната за възможно пренасяне на част от производството в нея.

В конкретния случай става дума за продукцията на iPhone, като приходите от производството на смартфоните могат да достигнат до 40 милиарда долара през идните пет години. Изглежда производството ще се поеме от местните подразделения на Wistron и Foxconn.

Очаква се прехвърлените мощности да са предназначени основно за износ, като е възможно до 20% от производството на смартфони да бъде изнесено в Индия. Междувременно властите в страната очакват стойността на износа на мобилни телефони да надмине 100 милиарда долара до 2025. През периода 2019 – 2020 те са били на стойност около 3 милиарда долара.

Apple вече произвежда някои бройки iPhone XR в Индия през Foxconn. Тази година страната се опитва да привлече повече производители на електроника чрез насърчителна програма, която е в действие от 1 април. Apple обаче има някои задръжки към нея, които правителството изглежда възнамерява да адресира.

Източник: The Economic Times

 • Това не оправдава пускането и то излишното на атомните бомби ! Всяка голяма или не толкова голяма държава е правила престъпления, които нямат никакво оправдание, но не се е извинявала ! И не трябва един народ, който и да е той, да се приравнява към действията на полудели ненормални политици ! Избиването на индианците от американците, на индийци от англичаните, масовият глад в Украйна в края на 20-те, системния глад в Северна Корея, концентрационните лагери В Германия по време на ВСВ, ГУЛАГ и т. н. ? Нямат оправдание , камо ли извинение да е направил някои за тях ? ! ? Затова първото мнение си е жива форма на форма на расизъм ! И как ползва някои неща, произведени в омразния Китай, направо се чудя ! Последните проучвания на коронавируса показват, че в Китай идва от Австралия и там е щам 1, щам 2 е европейският, а щам 3 е северноамериканският !
  Боби13
 • Атомна бомба при спечелена война ? Моля !
  Боби13
 • За чернобил съм ок, но в условия на война хвърляш бомба - съвсем съзнателно, не е инцидент - какво има да се извиняваш? И кой би го очаквал?
  Каквото и да направиш за да помогнеш на потърпевшите би било само от великодушие и капчица вина - в крайна сметка е война - който го е страх от мечки не ходи в гората (или поне баба така казваше :) )
  radko89
 • Време беше. 20% е малко, основното производство на компании като Апъл, ГМ, Тесла, Форд, Майкрософт и т.н. не трябва повече да е в Жълтурландия! Ако не платят за чумата, която причиниха, определено не им завиждам. Определено за пореден път показваш расизма си спрямо китайците ? Надявам се не използваш нищо, което е произведено в Китай, защото иначе лошо, но няма начин да не използваш, дори да не го осъзнаваш ! Почти всички редки метали, част от тях се влагат в различна мобилна техника идват от Китай, включително и литий ! Колкото се извиниха Русия за Чернобил или САЩ за Хирошима и Нагазаки !
  Боби13
 • Време беше. 20% е малко, основното производство на компании като Апъл, ГМ, Тесла, Форд, Майкрософт и т.н. не трябва повече да е в Жълтурландия! Ако не платят за чумата, която причиниха, определено не им завиждам.
  strikercho