Телефоните на realme идват в България

Телефоните на realme идват в България

Realme е бранд на китайската компания Oppo (собственост на BBK Electronics), който предлага бюджетни смартфони за младите потребители и до голяма степен е отговор на марките Redmi и Poco на Xiaomi и на Honor на Huawei. През последните месеци компанията усилено разширява международното си присъствие и явно вече е готова да стъпи официално и на българския пазар.

Това разбрахме от получено в редакцията съобщение за пресата, което разкрива, че официалните продажби в нашата страна на три модела realme ще започнат на 12 май, като те ще са налични през търговски вериги и онлайн търговци, а скоро ще се появят и при операторите, което определено е добра новина за търсещите още по-изгодна цена.

Вече знаем кои ще са първите устройства на нашия пазар и това са realme 6, realme 6i и realme C3, които са базирани на Android 10. Справка с европейския сайт на компанията показва, че цената им на континента е под 230 евро, което подсказва, че тук ги очакваме за по-малко от 450 лева. И това е точно така, като сравняваме цените в нашия онлайн магазин, където и трите модела вече са налични за покупка.

Най-голям интерес несъмнено предизвиква realme 6, който срещу 450 лева предлага 6.5" FHD+ дисплей с честота на опресняване при 90Hz - това е екстра, която досега беше присъща за много по-скъпи телефони. Сред останалите основни параметри са чипсет MediaTek G90T, 4/8GB RAM, 64/128GB разширяема памет и 4300 mAh батерия с бързо зареждане при 30W.

Основната камера на realme 6 е четворна и включва 64MP сензор Samsung ISOCELL Bright GW1, 8MP с ултраширокоъгълен обектив, 2MP за макроснимки и 2MP за чернобели снимки. За селфита има 16МР камера в отвор в дисплея. Откриваме и четец за пръстови отпечатъци в бутона за включване, налични са пълнофункционални NFC възможности, а устройството ще се предлага в син и бял цвят.

Продължаваме с realme 6i, който залага на чипсет MediaTek Helio G80 и ще е достъпен в зелено и бяло с 4GB RAM и 128GB памет за файлове. Моделът също има 6.5" дисплей, но с резолюция 1600x720 пиксела, в който също има 16MP селфи камера. Батерията е с капацитет 5000 mAh и поддържа зареждане при 18 вата. Камерата има същата конфигурация, но като главен сензор ползва 48MР сензор.

Завършваме с realme C3, който също предлага 6.5" дисплей (1600x720) и батерия с капацитет 5000 mAh, която се зарежда при 10 вата. Телефонът ползва чипсет MediaTek Helio G70, който е допълнен от 2GB RAM и 32GB разширяема памет. Основната камера е с 12МР главен сензор, 2МР за портрети и 2МР за макроснимки, а за селфита има 2МР камера.