Apple може да намали драстично производството на iPhone 11 Pro

Анализ на Rosenblatt Securities сочи, че Apple ще ограничи производството на iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max с до 25% през настоящото и следващото тримесечие. Прогнозите на компанията са, че общото производство ще спадне с цели 60% до края на март. От Rosenblatt отдават това на намаляващия интерес към 4G смартфоните.

Не така мислят обаче от Morgan Stanley, които са имали срещи с главния финансов директор на Apple Лука Маестри, както и с доставчици на компанията. Според тях цялата серия iPhone 11 се радва на силни продажби. Други анализатори също са оптимистично настроени за представянето на iPhone 11.

От Rosenblatt очакват, че идната есен Apple ще представи цели шест модела в серията iPhone 12. Базовият от тях – iPhone 12 4G, ще е с LCD екран с диагонал 6.1 инча и двойна основна камера. Освен това може да видим два варианта на iPhone 12 Pro с OLED екрани с диагонал 5.4 инча, като разликата между тях ще е в наличието на 5G свързаност при единия от тях.

Възможно е да видим още iPhone 12 Pro Plus, също в два варианта според мобилната свързаност, и iPhone 12 Pro Max, който ще е само с 5G версия. Тези прогнози се различават от очакванията на анализатора Минг-Чи Куо, който предрича, че през 2020 Apple ще представи четири модела с OLED екрани, както и по-евтиния iPhone SE 2 (iPhone 9).

Източници: 9To5Mac, StreetInsider (платен достъп)