Ето победителите от конкурса за тапети на НХА и Huawei

На 7 декември бяха избрани шестте най-добри произведения в конкурса за тапети за смартфони с основна тема „Хармония на цветовете“, организиран от Националната художествена академия и с подкрепата на Huawei. Журито на конкурса разгледа над 1700 предложения, сред които авторски дизайни и фотографии със смартфони, които бяха подадени за участие през месец ноември, и отличи шестимата победители:

1. Алая Цанова - We travel and invent с награда Huawei P30 Pro
2. Валентин Нанков - Color loop (Huawei MediaPad M5 lite)
3. Сарина Стефанова - My world – keep it simple (Huawei Watch GT 2)
4. Рени Цветанова - New Day (Huawei Envision 360 Camera)
5. Видол Ботев - Wonderlust (Huawei Envision 360 Camera)
6. Боряна Савова - Ghost wood (Huawei Envision 360 Camera)

Всички победители ще могат да видят своята творба, превърната в тема от екипа на Huawei Themes, след което те ще бъдат достъпни за безплатно сваляне в цяла Европа.

Проф. Светозар Бенчев, декан на Факултета по изящни изкуства на Националната художествена академия и председател на журито, сподели, че при избора на победителите са приложени няколко критерия. Изображенията трябва да притежават художествена стойност и да разкриват творчески подход, но също така да са и подходящи за основа на мобилен тапет и по-нататъшно разработване в тема за смартфон.

Останалите членове на журито бяха популярният български фотограф, архитект и пътешественик Димитър Караниколов (@karanikolov), управляващият потребителския бизнес на Huawei за България и Северна Македония Лонгруи Циу (Джефри) и базираният в Хелзинки бразилско-италиански дизайнер Рафаел Гарути, мениджър Графичен дизайн на Huawei Mobile Services.

Всички предложения в конкурса можете да разгледате онлайн в https://huawei.nha.bg. Там можете да видите както авторски дизайни, така и фотографии, направени с Huawei устройства.