Apple може да намали с 50-60% производството на iPhone 8

Apple може да намали с 50-60% производството на iPhone 8

Тази година Apple предложи на потребителите три нови модела iPhone, но не всички от тях се продават така, както се иска на компанията. Предпочитанията са насочени към iPhone 8 Plus и iPhone X и компанията се готви да направи необходимите корекции, за да оптимизира продуктовите си наличности. Това твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, който очаква през това тримесечие производството на iPhone 8 да намалее с 50-60%.

Според негов доклад слабото търсене на най-малкото устройство ще доведе до по-малко поръчки за Pegatron, която сглобява телефона в Тайван. Наскоро Canalys публикува информация, че през последното тримесечие доставките на iPhone 8 Plus са били 6,3 милиона броя, а тези на iPhone 8 – 5,4 милиона. Според агенцията подобна ситуация – по-голямото устройство да се продава повече от по-малкото, се случва за пръв път в историята на iPhone.

Куо очаква през това тримесечие производството на iPhone X да нарасне с 35-45% спрямо предходното, което ще увеличи наличностите от устройството за сезона на предпразнично пазаруване. Според анализатора към края на годината основният производствен партньор на Apple Foxconn ще конвертира своите производствени линии за iPhone 8 Plus, за да произвежда iPhone X. Въпреки това достатъчно наличности от устройството не се очакват преди следващата година.

Източник: MacRumors