Apple може да представи първото си устройство с Mini-LED дисплей догодина

Apple може да представи първото си устройство с Mini-LED дисплей догодина

Анализаторът Минг-Чи Куо споделя в поредния си анализ своите очаквания за бъдещите продукти на Apple, който съдържа и детайли за плановете на компанията за въвеждане на технологията Mini-LED. Според Куо Apple подготвя между 4 и 6 устройства, които ще са базирани на технологията, а първото от тях може да е iPad Pro с екран с диагонал 12.9 инча, който може да дебютира през третото тримесечие на 2020.

Въпросният модел ще разполага и с по-мощен чипсет – A14X, а след него се очаква обновен вариант на 16-инчовия MacBook Pro, който може да се появи през последното тримесечие на годината. Очаква се, че след като Apple възприеме новата технология, това ще доведе до по-бързото ѝ развитие и избора ѝ от други производители. Новият анализ на Куо до голяма степен потвърждава очакванията, които той сподели в тази насока в началото на октомври.

Предимствата на Mini-LED са в това, че се постигат по-богата цветова гама, висок динамичен обхват, локално затъмняване и високи нива на контраст. Технологията позволява и постигането на по-тънки панели, които са по-ефективни, и се избягват burn-in дефектите, които се проявяват при OLED панелите.

Източник: 9To5Mac

Оферти на деня