Бъдещите iPad и MacBook от висок клас ще ползват Mini-LED дисплеи

Бъдещите iPad и MacBook от висок клас ще ползват Mini-LED дисплеи

Нов доклад на анализатора Минг-Чи Куо потвърждава очакванията му за това, че Apple планира да представи модели iPad и MacBook от висок клас, които ще разчитат на дисплеи от тип Mini-LED, като това може да стане между края на 2020 и средата на 2021. Тези панели ще се състоят от приблизително 10 000 LED диода спрямо 576 в предстоящия Pro Display XDR. Всеки LED ще е с размери под 200 микрона, което е значително по-малко спрямо тези при Pro Display XDR.

Очаква се бъдещите модели да са с диагонал на екрана между 10 и 12 инча при iPad и 15 и 17 инча при MacBook. Изборът на Apple на технологията Mini-LED е продиктуван заради избягването на „burn-in” дефектите при OLED панелите, а и с цел намаляване зависимостта ѝ от Samsung. Доставчик на панелите ще е LG Display, а останалите компоненти към дисплея ще идват от производители като Epistar, Zhen Ding, Radiant Opto-Electronics, Nichia, Avary Holding и TSMT.

Според Куо този тип дисплеи ще позволят конструирането на по-тънки и по-леки продукти, а освен това те могат да постигнат висок контраст, HDR, широка цветова гама и локално затъмняване - технологията позволява регулирането на подсветката в избрани зони за по-добро пресъздаване на черното и адекватно осветяване на ярките зони от картината.

Източник: MacRumors

Оферти на деня