Apple може да увеличи производството на iPhone 11 за сметка на 11 Pro Max

Apple може да увеличи производството на iPhone 11 за сметка на 11 Pro Max

Според оценки на анализатори Apple е достигнала над 12 милиона продадени броя iPhone 11 от пазарния дебют на модела през септември, което е с 15% повече спрямо продажбите на iPhone XR. Именно силните резултати на устройството са в основата на прогноза от Жун Жанг от Rosenblatt Securities, която сочи, че компанията може да увеличи производството на модела с около 1.6 милиона броя.

Това ще стане за сметка на заявките към подизпълнителите за iPhone 11 Pro Max, които ще бъдат намалени с около 2 милиона броя. Това се дължи на 15% спад в продажбите на iPhone 11 Pro и Pro Max спрямо предходните модели iPhone XS и XS Max. Въпреки това разместване в производството не би трябвало да има значителни промени по отношение на заявките за компоненти.

Според Жанг първоначалният недостиг на някои от новите устройства се дължи не на недостиг на компоненти, а по-скоро на проблем с производствения капацитет. Той очаква общата продукция да отбележи спад на годишна база през първото и второ тримесечия на 2020, без да обосновава тази прогноза. Освен това Жанг предрича по-ограничен първоначалeн производствен обем на бъдещия iPhone SE 2, като през първите две тримесечия на следващата година могат да бъдат произвеждани по 3 милиона броя от модела.

Източник: Appleinsider

Препоръчани оферти