Apple може да увеличи производството на iPhone 11 за сметка на 11 Pro Max

Според оценки на анализатори Apple е достигнала над 12 милиона продадени броя iPhone 11 от пазарния дебют на модела през септември, което е с 15% повече спрямо продажбите на iPhone XR. Именно силните резултати на устройството са в основата на прогноза от Жун Жанг от Rosenblatt Securities, която сочи, че компанията може да увеличи производството на модела с около 1.6 милиона броя.

Това ще стане за сметка на заявките към подизпълнителите за iPhone 11 Pro Max, които ще бъдат намалени с около 2 милиона броя. Това се дължи на 15% спад в продажбите на iPhone 11 Pro и Pro Max спрямо предходните модели iPhone XS и XS Max. Въпреки това разместване в производството не би трябвало да има значителни промени по отношение на заявките за компоненти.

Според Жанг първоначалният недостиг на някои от новите устройства се дължи не на недостиг на компоненти, а по-скоро на проблем с производствения капацитет. Той очаква общата продукция да отбележи спад на годишна база през първото и второ тримесечия на 2020, без да обосновава тази прогноза. Освен това Жанг предрича по-ограничен първоначалeн производствен обем на бъдещия iPhone SE 2, като през първите две тримесечия на следващата година могат да бъдат произвеждани по 3 милиона броя от модела.

Източник: Appleinsider