Apple може да забави слушалките BeatsX с поне 2-3 месеца

Apple може да забави слушалките BeatsX с поне 2-3 месеца

След информацията, че продажбите на безжичните слушалки AirPods най-вероятно няма да започнат до края на годината, неприятни новини има и за всички, които са обмисляли да се сдобият с BeatsX. Слушалките също бяха представени в началото на септември, а Apple обеща да ги пусне през есента. До настъпването на зимата остават още няколко дни, но все още няма признаци, че продажбите на джаджата ще започнат скоро.

Всъщност съобщение от B&H Photo Video към потребител, който е направил предварителна поръчка за BeatsX, подсказва, че може да се наложи да изчакаме поне още няколко месеца. Компанията посочва, че е получила информация от Apple за забавяне на доставките на слушалките с поне 2-3 месеца, а това означава, че ще достигнат до пазара през февруари или март на следващата година. Toва е поредното необичайно за Apple забавяне на безжичен продукт, който дори няма такова ниво на сложност, каквото имат AirPods.

Двете части на слушалките са свързани с кабел, а освен това в тях е добавен безжичният чип W1, който вече е наличен в пуснатите на пазара Beats Solo3 и Powerbeats3. Междувременно експертът по въпроси около Apple Джон Грубер посочва, че производствени проблеми са причина за забавянето на AirPods, а продажбите им може да започнат през следващата седмица. Той обаче не изключва забавянето да продължи до януари или дори повече.

Източник: MacRumors

Ново

Apple потвърди в магазина си, че продажбите на слушалките ще започнат през февруари.