Apple патентова иконата на Siri

Apple патентова иконата на Siri
След като успя да патентова правоъгълника, Apple може да се похвали и с още един "фундаментален" патент. Този път компанията от Купертино успя да запази авторските права върху стилизираното изображение на микрофон. След едногодишен размисъл американското патентно ведомство е издало патент D671,558 за "Дисплей или част от него с иконка". Така вече всеки, който има смелостта да предложи подобно изглеждащо изображение на микрофон, може да очаква съдебен процес за нарушаване на авторски права. За автори на фундаменталното "изобретение" са посочени Алесандро Сабатели и Фреди Анзурес.

http://appleinsider.com/articles/12/11/27/apple-patents-siri-microphone-icon

  • Жалка работа. Мога да им осигуря проба от остатъците в кофата за боклук - там все ще се намери нещо да се патентова. И като си хвърлям боклука, връщам се, сядам пред компютъра и пращам един долар през Пейпал на Епъл. Никога техни продукти!
    19Krpm
  • Поредната глупост на Епъл. Преди само ги мразех, сега вече са ми смешни и жалки!:D
    Ванката
  • Лудите са тези, които им ги дават тези патенти. Цялата патентна система в САЩ очевидно е лудост - платена или натурална. И се чудя как и докога останалият свят ще признава това безумие за сметка на своите компании и целия технически прогрес. А понятието ''[i]хейтър[/i]'' относно Apple започва да изглежда все по-нелепо и инфантилно.
    Sage