Apple патентова изчезваща лента за превъртане

Apple патентова изчезваща лента за превъртане
Apple продължава да патентова технологии, които несъмнено могат да донесат доста козове на компанията в борбата с патенти срещу Android. Този път става дума за технология за вертикални ленти за превъртане при устройства със сензорни екрани, които изчезват след определено време. Описанието на патента е доста широко, така че не се съмняваме, че Apple ще прибягнат към него в съда при първия удобен случай. Android използва такива ленти поне от версия 2.3 насам, така че единственото спасение за Google и Android е да предпочетат ленти за прелистване, които не изчезват, тъй като те не влизат в описанието на патента на Apple.

 • там е работата, че те не го правят, за да печелят пари, а за да спират възхода на конкуренцията... а ти откъде се пръкна бе, нали беше с постоянен бан...
  KOBRETI
 • Ах как ми се иска да прочета че апле са фалирали, ще дигна банкет, толкова нагла и кожодерска компания като тях просто не съществува, аз не само че ги мразя аз ги ненавиждам...(angry):X(no)
  Beчния
 • Ами за да са на печалба ОЧЕВАДНО трябва да правят продукти, които биха се харесали и на господин Sage... Той може да мисли и знае какво иска, а не е поредния безмозъчен фен като теб, готов да пръсне сума ти пари за лъскава сапунерка (която дори не е здрава) и е тотално ощетена откъм софтуер... а и да, при теб промяната може и да не е трудна тъй като всяка година ти продават един и същи боклук, само с нов дизайн.. докато при конкуренцията на Ябълката можеш да видиш промяна, защото има прогрес, не само празни приказки, лежане на стари лаври и водене на патентни дела. По темата: http://www.kaldata.com/71694/Apple-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D1%84%D1%83%D0%BD%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%9E%D0%A1.html
  vakkov
 • Какво очаквате, Microsoft навремето патентоваха Page Up / Page Down и double click :) дано рано или късно дойде времето на края на софтуерните патенти и всичките абсурди покрай тях :)
  strk
 • [Quote]Ти какво, мислиш, че ги правят, за да може на г-н Sage да бъде щастлив ли?[/Quote] Виж си само нестабилния характер видно от изказването...:|:S:X(no) Г-н Sage е с пъти по-интелигентен от тебе.Не съм убеден,че действително служител на ябълката е създател на лентата за превъртане!
  motofen2
 • Поредното хлапашко изказване. И типичните грешки, признак на нервни изблици.:D Всеки иска да печели, това е ясно. Apple преминават разумните граници на конкуренцията. Накрая ще последват съдбата на една друга компания, която проявяваше същото високомерие и арогантност. Досега не ги харесвах.Вече са ми противни.(no)
  buttman
 • Защото промяната е толкова ужасно трудна. Не мога да повярвам, толквао ли трябва да имаш мозък в главата, за да се сетиш, че хората по света правят продукти и искат да печелят пари? Ти какво, мислиш, че ги правят, за да може на г-н Sage да бъде щастлив ли?
  keyone
 • Естествено, че ме засяга. Дори да съм най-егоистичното копеле, нали утре Ябълка Inc. ще тръгне да води дела да спре от продажба точно Android модел, който смятам да си купя заради тъпия скролер? Какво да правя тогава? Да си пусна вълна, и да отида на 4 крака до първия ябълков магазин?
  Sage
 • Това вас ви засяга точно толкова, колкото и финансовите резултати на която и да е компания, която не е ваша. Haters 'gonna hate.
  keyone
 • Еееейй, ако от омразата можеше да се прави ток щяхме да сме износител номер едно и най-богатата държава :D
  VoiceOfGod
 • Това да не е скоростния скролер, който се появява вдясно при прелистване на по-дълги списъци? Това не е от 2.3, имаше го и в 2.2, дори и по-рано, ако не се лъжа. Явно цел номер 1 отдавна не е иновациите и изобретенията, а патентното лихварство. Ако някой и сега не повярва що за имперски мераци имат Apple за владеене на световния пазар, за мен си остава зомбиран фен, нищо лично. Да хвърляш толкова усилия, време и средства в патентоване и съдене на някакви дреболии, които не знаеш дори дали са твое изобретение... Това май минава само в американските съдилища. Защо ли? :|
  Sage
 • Чудя се, как още не са патентовали "Ало", преведено на всички езици в галактиката...
  KOBRETI