Apple патентова сензорен дисплей с вграден соларен панел

Apple патентова сензорен дисплей с вграден соларен панел
Проблемът с батериите на смартфоните, които продължават да са с недостатъчен капацитет, не изглежда, че ще изчезне скоро, но компаниите продължават да търсят всякакви варианти, за да го решат. Слънчевите батерии са едно често срещано решение, което засега обаче не е придобило твърде широка популярност. Изглежда обаче, че и Apple са работили по подобна идея, тъй като компанията е регистрирала патент за сензорен дисплей и соларна батерия в едно.

В описанието на разработката се казва, че става дума за соларна клетка, която е оборудвана с електроди, които й позволяват както да генерира енергия, така и да бъде използвана като сензорен дисплей. Разбира се, това не означава, че следващият iPhone ще разполага с такъв дисплей, но не е изключено рано или късно да видим продукт на Apple, който използва слънчева енергия.

 • Ами дано и в този случай е така:)
  mkpetrov
 • Наистина тов че са патентовали такава технология въобще не означава, че други няма да имат различни вариации. Нали бяха патентовали мултитъч технологията преди 6 години и въпреки това след 3-4 години започнаха да излизат сносни тъчове с Андроид.
  vixfix
 • А колко варианта може да има (На хартия)? Вероятно патентът е именно за \"соларен панел и сензорен дисплей в едно\", така че това предполага съд за всеки, решил да ползва такава технология в телефоните си
  mkpetrov
 • Никъде не пише, че Apple са изобретили \"нещо ново\" - соларния панел в дисплея! Пише, че патентоват свой вариант (какъв точно - не се знае). Така че прибързаните сравнения и заключения са неуместни!
  Eugene
 • е явно първи ще го патентоват
  butch_bs
 • Това ще е много добро - лично аз винаги съм харесвал идеята за слънчев панел на задния капак, но като не се прави, дано с тази технология стане популярна и почнат да се пускат телефони с нея.:) Ако го има само при Apple, поне за мен не би било достатъчно да си купя техен телефон (Ще трябва да си променят цялостно политиката - да не смятат юзърите за безмозъчни овце, както и да не се опитват да смажат конкуренцията с патенти), но да се надяваме, че приложението на технологията ще стане по-масово.:)
  mkpetrov