Apple печели милиарди от Google всяка година

Според данни на Goldman Sachs Apple печели от Google повече, отколкото от повечето си собствени услуги. През 2018 година компанията от Купертино е получила 9.46 милиарда долара, за да може Google да е търсачката по подразбиране в iPhone. Това от своя страна прави 23% от всички приходи от услуги на Apple за периода. Очакванията са през настоящата година сумата да нарасне до 12.2 милиарда долара и вероятно ще надхвърли 15.6 милиарда през 2021. В същото време услугата Apple Music нaпример е донесла само 3.16 милиарда долара, а единственият приход, който надвишава този от Google, са приложенията в App Store, които са допринесли с 11.8 милиарда долара за финансовия резултат на Apple.

Източник: Business Insider

 • Абе то да се движим към неща с изеднически брутални нереални надценки като услугите добре, но и това е до време. Виждаме как Edifier, KZ и TRN. напр. сриват маржините в качественото аудио. Лидл, Кауфланд, Билла сриват надценките на био продуктите в момента, въпрос на време е и в услугите.
  tzincbg
 • Епъл е една машина за пари! Колко ли милиарда печелят отделно от продажбите на айфони годишно? Но вече ѝ се вижда краят :) На всяко прасе му идва Коледата :lol: Къде го виждате всяка година този край не знам..
  Единствено виждам, че печалбите им нарастват.

  Същото беше и с майкрософт навремето, когато пазарът се пренасити с уиндоус, а това им беше основният приход.
  Сега ако погледнете колко изкарват от Ajure и бизнес приложения..

  Същото ще е и с Епъл, удряш джакпот с един продукт, пазарът се пренасища, през това време с многото пари, които ти трупа подготвяш следващата услуга, която да ти носи достатъчно - ще видим коя ще е за епъл, но като гледам и те се движат към услугите.

  И така до следващия път, когато на някой му хрумне гениална идея и не направи следващия iPhone (образно казано, не е задължително да е айфон, просто толкова успешен продукт).
  radko89
 • Епъл е една машина за пари! Колко ли милиарда печелят отделно от продажбите на айфони годишно? Защото останалите комапнии в бранша са нещо различно ли? :lol:
  muamamu1
 • -
  Blue Sky
 • Епъл е една машина за пари! Колко ли милиарда печелят отделно от продажбите на айфони годишно?
  Ванката