Apple поддържа 2.4 милиона работни места в САЩ

Apple поддържа 2.4 милиона работни места в САЩ

Apple обяви, че директно и индиректно е отговорна за 2.4 милиона работни места в САЩ, което е с 20% повече от отчетените 2 милиона през 2017. Работната сила на компанията е нараснала от 80 000 души до 90 000 за изминалите малко над две години. Основната част на ръста обаче се дължи на външни компании като например Broadcom, които са обвързани с Apple и произвеждат компоненти или разработват софтуер за нея.

Индиректно свързаните с компанията от Купертино работни места достигат 1.9 милиона, което е с 325 000 повече спрямо предходния отчетен период. Трябва да отбележим, че няма яснота за това как е постигнато това изчисление, но цифрите могат да варират сериозно в зависимост от методологията. Apple е обект на критики от президента на САЩ Доналд Тръмп, за това, че използва китайски подизпълнители за продуктите си.

От компанията контрират нападките с това, че са изхарчили 60 милиарда долара за продукти и услуги от базирани в САЩ доставчици през 2018, като планират да увеличат тази цифра до 350 милиарда долара до 2023. Към края на миналата година стана ясно, че се подготвя инвестиция на стойност 1 милиард долара за изграждането на нов кампус в Тексас, в който ще работят до 15 000 души.

Източник: Reuters

Оферти на деня