Apple подготвя абонаментни пакети с различни услуги

С премиерата на новите модели iPhone тази есен Apple се кани да пусне пакети, които комбинират различни от дигиталните услуги на компанията. Информацията идва от източници на Bloomberg и разкрива, че компанията обмисля да нарече новите пакети Apple One, но не е изключено плановете на компанията да претърпят промяна.

Bloomberg пише, че ще бъдат налични различни нива, като в основата ще бъде комбинация от Apple Music и Apple TV+, а всеки следващ план ще добави съответно Apple Arcade, Apple News+ и повече място в iCloud. Целта на компанията е с пакетите да стимулира потребителите да се абонират за повече услуги, които ще генерират и повече постоянни приходи.

Заедно с това компанията разработва и нова услуга за виртуални фитнес занимания, която може да се ползва през приложение в iPhone, iPad и Apple TV. Тя ще бъде включена и в най-скъпия план Apple One в допълнение на останалите услуги. Предложението се разработва с кодовото име Seymour, а според източниците то ще може да конкурира аналогичните услуги на Peloton и Nike.

Изданието допълва, че новите пакети ще са насочени към семействата, което означава, че ще работят със системата Family Sharing, която осигурява достъп до всяка услуга на до 6 потребители. Комбинирането на няколко услуги ще доведе до намалена месечна такса, което ще позволи на клиентите да спестят спрямо заплащането на отделните такси. Apple планира и някои хардуерни пакети като например Apple TV с едногодишен достъп до Apple Arcade.

Източник: Bloomberg