Apple подготвя часовник с мобилни възможности

Информация на Bloomberg разкрива, че по-късно тази година Apple се кани да пусне версия на своя умен часовник, която ще е снабдена с чип за директна връзка с мобилни мрежи, което ще намали зависимостта на устройството от мобилния телефон на потребителя. Изданието пише, че използваните LTE модеми ще бъдат осигурени от Intel, което е поредната победа за компанията, опитваща се от години да стане доставчик на компоненти за мобилните устройства на Apple.

От миналата година Intel прави модеми за един от вариантите на iPhone, който се продава в Щатите, така че партньорството е на път да се разшири. Qualcomm от години е основен доставчик на модеми за Apple, но през последните месеци двете компании се впуснаха в множество съдебни битки и отношенията между тях не са особено добри. Според Bloomberg Apple вече преговаря с мобилни оператори в Щатите и Европа за продажбите на часовника, но в началото той може да се предлага от ограничен брой.

Все пак всички основни телекоми в Щатите (AT&T, Verizon, Sprint и T-Mobile) планират да го продават. Не е изключено обаче премиерата на часовника да се забави за следващата година. Анализатори смятат, че подобен продукт може да увеличи допълнително продажбите на Apple Watch, но остават въпроси около живота на батерията. Apple е смятала да пусне тази версия на часовника още през миналата година, но проблеми с батерията накарали компанията да промени плановете си. Все пак компанията продължава да търси начини да се справи с това ограничение.

Източник: Bloomberg

Ново

Джон Грубер добавя, че третото издание на Apple Watch може да получи напълно нов дизайн, но засега това не е 100% сигурно, защото информацията идва от непотвърден източник.