Apple подготвя два 5G смартфона за 2020

Apple подготвя два 5G смартфона за 2020

Анализаторът Минг-Чи Куо публикува ново свое проучване, което сочи, че Apple ще пусне първите си iPhone модели с 5G свързаност през следващата година. Според него през 2020 компанията ще представи три модела с OLED екрани с диагонали 6.7“, 5.4“ и 6.1“. Последният от тях ще бъде наследник на iPhone XR (2019) и ще разполага с LTE свързаност, а останалите два ще могат да работят с мрежите от пето поколение.

Устройствата ще работят с честотните обхвати от sub-6GHz и mmWave спектъра. Информацията на Куо сочи, че собствените 5G чипове на компанията ще са готови през 2022, което означава, че бъдещото поколение на iPhone ще разчита на решенията на Qualcomm. Въпреки това според него Apple използва свои RF антени и усилватели на мощността.

Очакванията са, че тазгодишните модели на компанията ще използват редица комуникационни решения на Intel. Това е в резултат на договорка между двете компании, която е постигната преди споразумението с Qualcomm. Според слуховете новите устройста много ще наподобяват по дизайн настоящите iPhone XS и XR. Една от основните разлики ще е наличието на тройна основна камера при XS и двойна при XR. Освен това очакваме да разполагат с чипсет A13, 128GB базова памет за файлове, възможност за безжично зареждане на слушалките AirPods и по-големи батерии.

Източник: 9To5Mac