Apple подменя батериите на част от първите бройки от iPhone 5

Apple подменя батериите на част от първите бройки от iPhone 5
Ако имате телефон iPhone 5, който е бил закупен между септември 2012 г. и януари 2013 година и имате проблеми с живота на батерията му, може да се окаже, че устройството подлежи на безплатна замяна на батерията. Apple обяви, че много малка част от продадените в този времеви диапазон смартфони с определени серийни номера са имали проблемни батерии и компанията безплатно ще смени батериите им.

В сайта на компанията вече има страница, в която да проверите дали вашето устройство е засегнато чрез серийния му номер. Замяната стартира на 22 август в Щатите и Китай, а в другите страни ще е активна от 29 август. Нещо повече - ако смятате, че вашето устройство е било засегнато и вече сте платили за подмяната на батерията, се свържете с Apple и може да си получите парите обратно.

За България се посочва посещение в офис на Authorized Service Provider, който според сайта на Apple е Creative Center. Все пак устройстватам, закупени на територията на ЕС, могат да бъдат сервизирани във всички страни членки.

https://ssl.apple.com/bg/support/iphone5-battery/

Аксесоари за:
  • Евалата на Apple за инициативата, така се прави! (yes) Новият (6-цата) евентуално ще има проблеми с дисплея (писано е вече за това)... ;)
    olx99