Apple представи нови плеъри iPod

Apple представи нови плеъри iPod
Apple обнови и почти цялата гама от плеъри iPod, като промените не засегнаха единствено iPod Classic. От устройствата досега са продадени общо 275 милиона броя. Започваме с iPod shuffle, който отново е снабден с бутони за управление, а батерията стига за 15 часа работа с едно зареждане. Включена е технологията VoiceOver на 25 езика, помагаща за навигацията в музикалната колекция или плейлисти. Ще се продава в 5 различни цвята на алуминиевия корпус и с 2GB вградена памет на цена от 49 долара.

Шестото поколение на iPod nano не успя да ни изненада с формата си, тъй като информация за нея се появи отдавна онлайн. Плеърът е квадратен, като за управлението разчита на 1,54" сензорен екран с мултитъч и резолюция 240х240 пиксела. Има размери с 46% по-малки и е с 42% по-лек от предшественика си и вече няма вградена камера. Добавя хардуерни бутони за контрол на звука и щипка за носене. Има опция за създаване и редактиране на плейлисти, FM радио, педометър и интеграция с Nike +. Батерията стига за 24 часа работа. Цената на устройството ще е 149 долара за модела с 8GB памет и 179 долара за този с 16GB.

Последният обновен музикален продукт е iPod touch. Новият вариант споделя много от характеристиките на iPhone 4 като 3,5" екран с резолюция 960 x 640 пиксела, процесор A4, трипосочен жироскоп, iOS 4.1 и две камери, едната от които поддържа видеочат през FaceTime, а другата записва 720р HD видео, но прави едва 0,7МР снимки. Включени са още високоговорител, микрофон, # Wi-Fi 802.11b/g/n и Bluetooth 2.1. Батерията стига за 40 часа слушане на музика или за 7 часа гледане на видео. Плеърът ще се предлага с 8GB, 32GB и 64GB вградена памет на цени съответно $229, $299 и $399.

http://www.apple.com

  • УжасТ... Как може да се излагат така... да няма аларма :D Сега по същество - специално на мен ми допадна, защото ще ми върши работа, но за момента на излизането му на пазара няма да го взема... Все пак мисля, че има и по-оптимални решения от моя гледна точка, но пък изглежда обещаващо :)
    mimoslav4eto