Apple проучва случай на самозапалване на iPhone 7 Plus

Apple проучва случай на самозапалване на iPhone 7 Plus

Вчера в Twitter се появи видео, показващо димящ iPhone 7 Plus, което бързо се разпространи сред потребителите на социалната мрежа и за броени часове беше гледано над 1,26 милиона пъти. Според информация на Mashable телефонът принадлежи на тийнейджърката от Аризона Бриана Оливас, която твърди, че проблемите с него започнали предния ден, когато закупеното през януари устройство отказало да се включи. Тя го занесла до Apple Store, а след поредица от тестове служител заявил, че всичко е наред с устройството и то заработило нормално.

На следващата сутрин положението се променило. Нейният приятел преместил телефона от нощното шкафче върху скрина и малко след това чул свистящ звук, което го накарвало да го хвърли в банята и тогава устройството започнало да дими. Оливас е предала телефона на Apple, а от компанията проучват случая и обещават повече информация в рамките на седмица. В интервю за Gizmodo тийнейджърката посочва, че е използвала само оригиналното зарядно на Apple и досега не е имала проблеми с телефона.

Източник: Mashable

 • Да не забравяме,че и тези двамата с новината са американци със същия апетит за доларова компенсация....Доста удобно е "хвърлен" телефона и подпрян на мивката за снимки. А и видеото е кратичко. Може би снимано с айфон....
  pipchi
 • Ще видиш как след десетина дни всичко ще бъде потулено и забравено. Няма да се учудя ако махнат и темата от форума и новината.
  dxv_pro
 • [Quote]Но все още ползваш note 7 въпреки всички предупреждения..[/Quote]. Ползвам го, но не мисля, че е опасно. Моя е от втората партида след първото изтегляне. Този, в който батерията в Андроид е оцветена в зелено. И сепаратора в батерията, който уж е виновен, е удебелен. Рутнах го, сложих специален РОМ, и разкарах всичко ненужно на Самсунг, Гугъл и Майкрософт от него. В резултат на всичко това, батерията държи ден и половина тежко ползване. Не загрява никога. Звука е много по-качествен от преди. Имах много добра оферта за телефона, 50% отгоре, на цената, която съм дал, но не желая да се разделям с него.
  LegolasElf
 • Само пояснявам - това не е първият случай. Но за разлика от други марки, тук пари се плащат за потулване на случаите, а не за решаване на проблема и подобряване на продукта. Като цяло ако някой е имал вземане-даване с американци, знае че единственото (само и единствено) значение за тях е долара.
  obje
 • Ха-ха, разровихме лайното, и то се размириса. Давай, можеш повече (woo)
  LegolasElf
 • Смени селското пуловерче поне бе, аз тоя аватар не бих го сложил никога бе Устинааа :D
  mobilebsux
 • Ти си 10-та ръка майка ти да еба. Бягай в Гетото.
  LegolasElf
 • Ей елфичния герой, връщай се на село, откъдето си излязъл, или с други думи село Устина, че заради такива като тебе зад граница ни мислят втора ръка хора!!!
  mobilebsux
 • Мнението е изтрито от потребителя.
  LegolasElf
 • Абе какъв Самсунг какви 5 лева бе, та чак и на мъжка чест го ударихте. Това, за което ви трепка сърцето и искате да се случи, а именно да гледате и да се кефите, че Apple страда няма да се случи в съзнателния ви живот! Никой нищо няма да изтегля, напротив, ще има опашки, заявки и недостиг на бройки от новия модел iPhone. А дали феновете на Apple са зомбирани или не (понеже сте мега предвидими душици) е хубаво да си зададете въпроса преди това, как така никой не успя да се зомбира по някой от хилядите жълти производителчета на пазара :D
  mobilebsux
 • Епъл,кръв повръщат, но пари не връщат.
  dxv_pro
 • Въпросът е друг. Ако зачестят случаите на самозапалване, готови ли са от Епъл да постъпят мъжки и да изтеглят всички продадени и непродадени устройства, както това направиха от Самсунг с Ноут 7??? Интересно ми е, защото това реално не е първи подобен случай, но не се дава гласност.
  Ванката
 • [Quote]Нищо не е по-важно от човешкия живот.[/Quote] Но все още ползваш note 7 въпреки всички предупреждения...
  Вито
 • Разминало и се е. Това ако беше станало в джоб или докато говориш, пораженията можеше да са сериозни. Неприятна работа без значение марката. Нищо не е по-важно от човешкия живот.
  LegolasElf