Apple пусна първата публична бета на iOS 12

Apple пусна първата публична бета на iOS 12

Ако искате да изпробвате новостите в iOS 12, но не желаете да чакате до излизането на финалното издание през есента, вече можете да инсталирате софтуера в устройствата, които ползвате. Първата бета версия на iOS 12 всъщност беше пусната още в началото на юни, но тя беше достъпна само за разработчици в екосистемата на Apple.

От вчера вече е възможно софтуерът да се инсталира и от обикновени потребители (iPhone, iPad и iPod touch) с желание за експериментиране, които не се боят да се сблъскат с бъгове. iOS 12 включва подобрения в производителността, а освен това са добавени повече възможности за родителски контрол, инструменти за контролиране на прекараното с различни приложения време, поддръжка за ARKit 2, Siri Shortcuts за гласово управление на повече приложения и много други.

Бета версията ще бъде инсталирана в устройството безжично, след като се регистрирате в сайта Apple Beta Program, а след това се впишете със своя акаунт в Apple. След това е необходимо през устройството да посетите beta.apple.com/profile и изтеглите специален конфигурационен файл. Не забравяйте, преди това да направите резервно копие на данните си.

 • И аз я ползвах тези дни. Като изключим групирането на нотифкации не виждам нищо ново, което да е важно за мен или да ми влиза в употреба. Сигурно наистина са се концентрирали над стабилността след всички оплаквания от iOS 11, но аз такива нямам, при мен си се държи иделано версията от миналата година. Върнах се към нея, защото: 1. Spotify постоянно ми показва, че различни песни не са ми свалени на телефона, което за мен е проблем, защото част от плейлисите ми са съставени от лична музика, която съм прехвърлил през приложението, за да ми е събрано всичко на едно място, но когато тези песни "не са свалени" изобщо не ми излизат и това ме дразни. 2. СЛед един от тези няколко дни батерията ми беше на 50% още по обяд, което до сега не ми се е случвало, а това е важно за мен. Иначе има и малък бъг с Вайбъра, но не е болка за умиране. Друго не съм забелязал да ми пречи.
  muamamu1
 • Аз също инсталирах Public Beta 2. Държи се доста стабилно и не усетих никакви бъгове. Ползвам я от няколко дни, но има една идея по-бързо изчерпване на батерията. Това е единственото, което малко ме смущава. Предполагам, че със следващите версии ще се стабилизират нещата.
  Sithlord
 • Инсталирах бета версията и на моя телефон. Работи стабилно. Този бъг с Bluetooth-а го има и при мен, но писах feedback и се надявам със следващия ъпдейт да го поправят. Включих се в бета тестовете преди малко повече от година и до момента не съм се сблъсквал с големи и пречещи на ежедневната работа бъгове. Ползвам телефона предимно за работа.
  *Martineli*
 • Интересното е, че и на IPad-а и на iPhone ми липсва индикация, но както казах по-нагоре, не ми е проблем.
  ne4o
 • ne4o, не знам защо при теб е така, но при мен няма никакъв проблем с индикацията при включен блутут.
  gog88
 • Когато става на въпрос за бета, посочения бъг, за мен не е значим.Все пак Bluetooth си работи.Имайки в предвид, че през две седмици пускат актуализация,вероятно ще го оправят следващата бета.
  ne4o
 • Както писа Dubspace, миналата седмица излезе iOS 12 Developer Beta 2. Преди това бях с Beta 1, нямам забележки на Х-са, и на този етап не смятам да се връщам на 11. Имаше няколко приложения, които не работиха, както и едно- две бъгчета, но с двойката ги пооправиха и всичко поне при мен е ОК.
  gog88
 • [Quote]Има дребни бъгове, като липсата на индикация за включен Bluetooth[/Quote] Представлявам си кво ще е голям бъг. Да нямаш индикация, че даден хардуер работи...
  Вито
 • Аз я сложих на iPhone и на iPad и работят много стабилно.Има дребни бъгове, като липсата на индикация за включен Bluetooth, но съм доволен от стабилността.Сравнена с първите бети на iOS 11 е перфектна.Докато пиша този пост, забелязах страхотна добавка в редакцията на текст.Когато искаш да редактираш дадена дума и сложиш курсора на неподходящо място,в близост до грешката,той автоматично се мести на сгрешеното място.Това е супер удобно и пести много време.Има и други подобрения в клавиатурата.Мненията са,че бетата е стабилна на всички модели iPhone и iPad.
  ne4o
 • И мен ме сърбят ръцете да тествам, но ще изчакам още малко да събера инфо от вече тестващи.
  Ванката
 • Имаш право и ще изчакам понеже е още първа бета, която ще е с най-много бъгове. Благодаря за инфото! (yes)
  Ванката
 • Публичната бета всъщност е iOS 12 Developer Beta 2. Казват, че е доста стабилен сега. Но да, трябва първо да се направи backup на iOS 11 и ако има някакъв проблем с 12-ката, да се върнеш обратно на 11.4.
  Dubspace
 • Мен също ме сърбят ръцете, но имам малко горчив опит от миналата година с първата бета на iOS 11. Доста бъгава беше. Стабилизира се чак към бета 3. Ако искаш изчакай, ако ли не да не забравиш резервно копие на настоящата през iTunes най-добре. Ако инсталираш, това ще ти е от полза: https://www.imore.com/ios-12-installation-troubleshooting-guide
  Sithlord