Скоро Revolut ще може да се ползва с Google Pay и Android Pay

До няколко седмици популярното финансово приложение Revolut ще може да се ползва и в комбинация с Google Pay и Android Pay за извършване на безконтактни разплащания през мобилни телефони с NFC. Потвърждението за това идва от Чад Уест, който отговаря за маркетинга в компанията, а информацията е била споделена на 16 юни по време на конференцията ICEEFest 2018.

Според него в рамките на 3 седмици всички потребители в Европа ще могат да ползват своите смартфони за разплащания, като добавят своите карти Revolut в приложенията на Apple и Google, което означава, че очакваме това да стане в началото на юли. Уест посочва, че компанията все още работи за осигуряване на съвместимост с Apple Pay, защото процесът е малко по-сложен.

Междувременно от днес Google Pay вече работи и в Германия, а в началото поддръжка на технологията ще осигурят 4 банки. В сайта се посочва, че скоро ще бъде добавена съвместимост и с Revolut, което потвърждава думите на мениджъра. Работата с Revolut е добра новина, защото на теория ще позволи на потребителите да ползват Google Pay и Android Pay дори и ако в страните им няма банки с официална поддръжка за двете технологии.

Revolut е британски стартъп, който предоставя дигитална услуга, алтернатива на класическите банки. С нея за секунди можете да получите банкова сметка с предплатена виртуална или физическа дебитна карта Mastercard или Visa, които да ползвате за плащания, преводи, получаване на пари, изтегляне на средства през банкомат и др. Ако търсите друг начин за мобилни разплащания с NFC наскоро писахме за българското приложение phyre, което предлага подобна функционалност за Android.

Източник: ZF.ro, Google Pay

 • Шефа го ползва от 1 месец и е супер доволен. Живее в България и Италия и постоянно пътува, превежда на дъщеря си пари без такса, иначе банката му зима по 40-50 евро на месец за превода. PS. За верификация до колкото разбрах ти искат личната карта и снимка с картата до лицето ти. Ако ползваш iphone Х не е нужно да правиш снимка, а само да си я доближиш до лицето и да те сканира.
  D0N4T3LL0
 • поредният измислен "британски" стартъп на хора от Украйна.. Искат прекалено много документи за верификация, неясни такси, доста отрицателни мнения... По-добре да се изчака Masterpass или директно банките да добавят подобна функционалност в мобилните си приложения.
  maxito2
 • Такса обмен валута 1.25% не е ли малко множко?
  D0N4T3LL0
 • Вече няма Android Pay, преименувана е на Google Pay.
  m.martinov